Tivoli/CFO: Opjustering tynges ikke af Fredagsrock

Udgivet den 12-05-2022  |  kl. 13:53  |  
Arkiv: Foto

På trods af den negative opmærksomhed i forbindelse med nogle af forlystelseshaven Tivolis kendte Fredagsrock-arrangementer i starten af sommersæsonen, så har det haft marginal indflydelse på havens flotte resultat for april, som har ført til opjusteringen af resultatet for 2022, der blev præsenteret torsdag morgen.

Det fortæller finansdirektør i Tivoli Martin Bakkegaard i et interview med MarketWire.

- Fredagsrock er selvfølelig en del af Tivolis forretning, men er bestemt ikke den væsentligste del, og i starten af året var der også tvivl om, hvad vi kunne lave i forhold til Fredagsrock. Derfor har vi i udgangspunktet også været beskedne med forventningerne til havens fredage, siger Martin Bakkegaard.

Han påpeger dertil, at opjusteringen er et udtryk for forventningen til hele havens forretning for året, og at det også omfatter en fortsat forventning om, at der kan afvikles store Fredagsrock-arrangementer.

Nogle af disse arrangementer vil for fremtiden skulle afvikles med Tivolis nye pladsreservationssystem, som er udviklet i samarbejde med Billetlugen.dk.

Der er selvfølgelig en ekstra udgift til de arrangementer systemet skal skal anvendes, samt en ekstra udgift til mere sikkerhedsbemanding og opsætning af hegn, lyder det fra Martin Bakkegaard.

Men det er ikke noget, som kan mærkes i opjusteringen af forventningerne til 2022, vurderer Martin Bakkegaard.

- Vi vægter den gode gæsteoplevelse og sikkerheden til arrangementerne højere end den ekstra udgift, som foranstaltningerne udgør.

- Derudover er det vigtigt for os, at vi kan have et sådan system, der kun gælder koncertgængerne, således at de andre gæster kan komme i Tivoli uden at være hæmmet af Fredagsrock-arrangementerne, da netop disse gæster udgør en væsentligere del af Tivolis forretning, siger Martin Bakkegaard.

De gæster, der i særlig grad også henvises til, er Tivolis loyale kunder i form af dem, der for eksempel har guld- eller sæsonkort til Tivoli, og som i høj grad er vendt tilbage til haven efter, at corona-skyen er blæst over.

Tivoli forudser nu en omsætning på 850-950 mio. kr. i 2022 og et "marginalt positivt" resultat før skat. Tidligere var forventningen en omsætning på 800-900 mio. kr., mens resultat skulle ende negativt.

.\\˙ MarketWire

Daniel Schlosser

Tags:  Danmark❯  Shares❯