Toget giver bilen baghjul i Vestdanmark

Udgivet den 04-06-2010  |  kl. 12:41  |  

 

Det er kommet flere jyske og fynske gloser i toget i første kvartal 2010 sammenlignet med samme periode sidste år. 152.000 flere danskere stod på toget vest for Storebælt, viser DSB's regnskab for første kvartal 2010. I alt løste knapt 3.6 millioner kunder billet hos DSB i Vestdanmark i årets første tre måneder.

Til sammenligning har Vejdirektoratet netop offentliggjort tal for danskernes brug af bilen i året 1. kvartal, der blandt andet viser, at der i Region Nordjylland er registreret et markant fald i biltrafikken på 5,9 procent i forhold til samme periode i 2009. I Region Midtjylland faldt biltrafikken i årets første måneder med 3,9 procent og i Region Syd var der et fald på 4,3 procent

Og DSB-kunderne har da også fået flere fordele at tage af, når de vælger toget, siger direktør i DSB Fjern & Regionaltog Frank Olesen.

 

- Vi gør en stor indsats for at få togene af sted til tiden og indrette produkterne, så de lever op til det, vores kunder efterspørger. Rettidigheden er efter en hård vinter steget markant, og især med DSB's familiebillet og flere DSB Orangebilletter er der nu flere billige billetter end nogensinde før, siger I første kvartal 2010 kom omkring ni ud af ti tog til tiden.

 

- Toget er et attraktivt alternativ til bilen. Det er klimarigtigt, og vores kunder kan bruge tiden til det, de gerne vil, i stedet for at stresse af sted på motorvejen eller sidde fast i køer. Med den nye køreplan for 2010 har vi blandt andet indført direkte tog mellem Kolding og Århus, så pendlerne i Østjylland nemmere kommer rundt i Trekantområdet og slipper for den tætte trafik på vejene,  siger Frank Olesen.

 

Flere pensionister og unge med et uddannelseskort vælger toget, viser DSB's regnskab efter første kvartal. Men især familierne vælger i højere grad at lade bilen være alene hjemme, mens de selv hygger sig i togvognene.

 

- Siden november sidste år har det været drønbilligt for familierne at rejse på DSB Familiebilletten. Familierne får op til 63 procent rabat på rejsen, ligegyldigt hvornår på døgnet de rejser, så der er da ingen undskyldning for at blive siddende derhjemme og kede sig, siger Frank Olesen.

 

Udgivet af: NPinvestordk