Torsdagens aktier: Drilling og Pandora trak ned trods ny pakke fra ECB

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 17:05  |  

Kursklø til Pandora og Drilling tyngede torsdag det danske C25-indeks, der faldt en smule, selv om Den Europæiske Centralbank, ECB, præsenterede en stor lempelsespakke.

Både herhjemme og i resten af Europa steg aktiekurserne, efter at ECB sænkede renten, annoncerede et nyt tilbagekøbsprogram for obligationer og lovede at holde renten på det nuværende lave niveau eller endnu lavere, indtil inflationen er kommet tilstrækkelig tæt på målsætningen om en prisstigningstakt på lige under 2 pct.

Den positive stemning ebbede dog ud i løbet af eftermiddagen.

- Så store overraskelser indeholder pakken umiddelbart heller ikke. Der var i forvejen store forventninger op til mødet, og de er til dels blevet indfriet. Enkelte havde nok ventet en rentenedsættelse på 20 basispoint, og nogle havde nok ventet et lidt større tilbagekøbsprogram, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Herhjemme sluttede C25-indekset 0,3 pct. lavere i 1149,22, efter at indekset kortvarigt stak næsen over overfladen, da ECB annoncerede sin lempelsespakke.

PRES PÅ PANDORA OG DRILLING

På det danske taberhold var aktier som Pandora og Drilling.

Borerigselskabet faldt parallelt med olieprisen, der tabte over 2,5 pct. og atter gik under 60 dollar per tønde målt på den europæiske referenceolie, Brent.

Drilling lukkede 2,5 pct. lavere i 397,20 kr.

Endnu værre gik det Pandora, der faldt 3,1 pct. til 302,50 kr.

Canadiske RBC Capital Markets advarede om, at Pandoras strategiplan ikke er slagkraftig nok til at få væksten tilbage i salget af charms.

- Samtidig ser vi strukturelle udfordringer, i takt med at smykker af bestemte mærker (som Pandora, red.) er blevet overhalet af smykker uden mærke på i USA i den seneste tid, skriver RBC, der holder fast i anbefalingen "underperform" .

RYGKLAP TIL GENMAB, VESTAS OG ØRSTED

I den modsatte ende af skalaen steg Demant 2,3 pct. til 204,60 kr. Selskabet ruller i disse dage en ny produktfamilie af superstærke høreapparater ud beregnet til svært hørehæmmede.

Også Genmab klarede sig pænt og steg 1,9 pct. til 1375 kr., efter at JPMorgan er blevet mere positivt stemt over for aktien, der i 2019 er steget med næsten 29 pct.

Analysehuset løftede sin anbefaling af Genmab-aktien til det positive "overvægt" fra "neutral" og skruede i samme ombæring kursmålet op til 1500 kr. fra 1275 kr.

Vestas-aktien steg 0,3 pct. til 553,60 kr., efter at Nordea løftede anbefalingen til "køb" fra "hold", og Ørsted, der har fået hævet kursmålet til 765 kr. fra 705 kr. af Danske Bank, steg 1 pct. til 656,20 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder