Torsdagens aktier: Mærsk tyngede C25 - Bioporto og Bavarian funklede

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 17:05  |  
Topdanmark - Flag

A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg, Rockwool og Novo Nordisk trak ned i det danske eliteindeks torsdag, hvor især selskaber uden for C25-indekset som Bavarian Nordic, Bioporto og Maersk Drilling omvendt kunne glæde sig over stor fremgang.

C25-indekset sluttede 0,6 lavere i 1114,05, efter at den negative stemning i første omgang blev forstærket efter offentliggørelsen af antallet af nytilmeldte ledige i USA i sidste uge. Mere præcist meldte 6.648.000 amerikanere sig i arbejdsløshedskøen, og det var markant flere end forventet.

- Det gav lidt yderligere usikkerhed i markedet. Overordnet set er det stadigvæk coronavirus, der er det store tema i øjeblikket, og der må vi sige, at epicentret måske er ved at flytte lidt fra Europa og endnu mere over til USA, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

UDBYTTE TRAK NED I ROCKWOOL

Rockwool var under teknisk pres torsdag, hvor retten til et udbytte på 32 kr. fragik fra aktien. Isoleringskoncernen sluttede også dagen som en af de mest faldende aktier i eliteindekset med et dyk på 1,9 pct. - eller 23 kr. - til 1176 kr.

Sværvægteren Novo Nordisk trak også ned med et fald på 1,6 pct. til 408,35 kr. efter nogle ellers gode dage for aktien, men det var transport- og logistikkoncernen Mærsk, der sluttede nederst i indekset. B-aktien faldt 3,4 pct. til 5806 kr., og dermed er aktien gået XX pct. tilbage siden årets start.

- Cykliske aktier og Mærsk i særdeleshed er dem, der virkelig kan mærke, at der er mindre gang i den globale økonomi end normalt, siger Ole Kjær Jensen.

Carlsberg-aktien endte 1,9 pct. lavere i 751 kr., efter et bryggerikoncernen som flertallet af de danske C25-selskaber suspenderede sine forventninger til 2020 grundet den usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har skabt.

I toppen sluttede forsikringsaktierne Topdanmark og Tryg med stigninger på henholdsvis 4,1 pct. til 285 kr. og 2,9 pct. til 171,90 kr., på trods af at britiske Barclays sænkede kursmålet for aktierne.

For Tryg er kursmålet sænket til 215 kr. fra 233 kr., men anbefalingen er dog fortsat "overvægt". Kursmålet for Topdanmark-aktien blev samtidig skåret til 282 kr. fra 347 kr., mens anbefalingen her fortsat er "ligevægt".

BAVARIAN OG BIOPORTO STORMEDE FREM

Det var dog blandt sidepapirerne, at man kunne finde de største udsving torsdag, hvor opmærksomheden især samlede sig om aktier som Bioporto, Bavarian Nordic, Maersk Drilling og regnskabsaktuelle Bang & Olufsen.

Bioporto kunne onsdag fortælle, at det samarbejder med SDU om udvikling af en Covid-19-test, hvilket sendte aktien op med 16 pct. Torsdag steg aktien med yderligere 38,2 pct. til 3,15 kr.

Bavarian Nordic blev også sendt op med 16,2 pct. til 124,40 kr., efter at 6,46 millioner aktier, svarende til 11 pct. af aktiekapitalen, har skiftet hænder.

Aktiesalget er sket til kurs 104,5 kr., skriver Bloomberg News. Sælgerne kan tænkes at være Citigroup og Nordea, som var garantistillere for den aktieemission, som Bavarian Nordic netop har gennemført, og hvor de to banker endte med at få en ejerandel på 14 pct.

Torsdag kom det frem, at ATP har øget sin ejerandel i Bavarian Nordic til 11,12 pct. af kapitalen og stemmerne. Tilbage i november var ejerandelen 6 pct.

OLIEPRISHOP LØFTEDE DRILLING - OG B&O FALDT EFTER REGNSKAB

Der var også positivt spot på Maersk Drilling, som torsdag holdt generalforsamling og på børsen steg 21,3 pct. til 161,50 kr. Aktien blev understøttet af en markant stigning i olieprisen på 22,3 pct. til 30,25 dollar for en tønde brent-olie.

Drilling har dog haft en hård tid på børsen, efter at olieprisen er kollapset, og efterspørgslen i verdensøkonomien efter olie er blevet dæmpet af coronakrisen. Siden selskabets børsnotering er aktien faldet mere end 70 pct.

Bang & Olufsen startede handelsdagen med at få lidt oprejsning, efter at selskabet torsdag morgen offentliggjorde sit regnskab for det forskudte tredje kvartal sammen med en strategiopdatering. Det kom også frem, at B&O overvejer at styrke sin kapitalposition.

Selskabet fastholdt desuden de forventninger, som det i midten af marts nedjusterede til, og aktien endte med et fald på 3,4 pct. til 22,50 kr.

Tivoli valgte at udskyde åbningen af forlystelsesparken fra 2. april til 1. maj. Omvendt forlænges sommersæsonen, idet haven først lukker igen 4. oktober. Haven var ellers planlagt til at lukke 20. september.

Tivoli-aktien faldt 5,7 pct. til 626 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder