Torsdagens aviser med Vestas, Chr. Hansen og Deltaq

Udgivet den 09-07-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KAPITALFONDEN DELTAQ ER PÅ VEJ I GRAVEN

Historien om kapitalfonden Deltaq er brolagt med konkurser, kursfald og store underskud. En række kendte erhvervsfolk, flere mindre banker og et par pensionskasser skød penge i fonden, men nu vil investorerne ikke mere. Deltaq lukker, når de sidste to selskaber er solgt, siger fondens formand, René Spogárd. Deltaq overvejer at droppe fondsbørsen. (Forside, side 6-7)

KONKURSRAMT NØRREMARK MÅ OPGIVE SAG MOD VESTAS

Den fyrede Vestas-direktør Henrik Nørremark tvinges nu til at opgive kampen for den fratrædelsesordning på 8,5 mio. kr., som han mener at have til gode fra sin tidligere arbejdsgiver, Vestas. Henrik Nørremark er gået konkurs i USA, og den kurator, der varetager konkursboets interesser, agter ikke at indtræde på Henrik Nørremarks vegne i hans slagsmål mod Vestas. (Side 8)

INGREDIENSER ER DEN NYE GULDGRUBE

De danske ingrediensvirksomheder hører til i verdenseliten med enestående opfindsomhed og dyb indsigt i kundernes smag og præferencer, viser forskning fra Aarhus Universitet. Hemmeligheden bag succesen er unik kundeindsigt, innovationskraft i verdensklasse og viljen til at udnytte råvarerne til det yderste. (Side 10-11)

KAPITALFOND KRÆVER AT DANSK METALKONCERN FÅR GANG I OPKØB

Den svenske kapitalfond Segulah kræver nu af sit danske selskab K. P. Komponenter, at der kommer gang i længe planlagte opkøb, der kan styrke den danske leverandør af komponenter til bl. a. hydraulik- og vindmølleindustrien. Den vestjyske virksomhed, som svenskerne ejer 80 pct. af, skal vokse, have flere ben og en bredere kundekreds. (Side 10-11)

AP PENSION TOG MILLIONGEVINST FØR KRAK I KINA

Mange danske investorer har øget eksponeringen mod kinesiske aktier i år. Søren Dal Thomsen i AP Pension solgte hovedparten, før børsfaldet startede - og scorede trecifret millionbeløb. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

VERDEN SKÆLVER, MENS KINA BLØDER

Onsdag fortsatte nedturen på det kinesiske aktiemarked, og for første gang efter det månedlange fald bredte nervøsiteten sig til både det japanske og amerikanske aktiemarked. Lige nu holder alle vejret, for vil aktiepanikken hæmme Kinas vækst? (Forside, side 4-5)

REALKREDITTEN STRAFFER SVAGE LANDMÆND

Når først en landmand er i en begyndende krise, er der en risiko for, at det hurtigt bliver værre. For hos landets største realkreditudbyder, Nykredit, lægger kreditdirektør Poul Erik Jørgensen ikke skjul på, at man hæver prisen og lader en landbrugskunde betale mere, jo svagere en økonomi han har. Det er bidragssatserne - et tillægsgebyr, der lægges oven i realkreditrenten for realkredit - som øges. (Side 7)

AKTIEINVESTERINGER REDDER KAFFEKONGE

Hjertet i Scanomat-koncernen er salg af kaffemaskiner til kontorer, restauranter og hoteller, men det tjener koncernen ingen penge på. Scanomat-ejeren Kim Vibe-Petersen redder årets bundlinje i koncernen med afkast fra aktieinvesteringer. (Side 8-9)

SYMPATIKONFLIKT STYRER MOD BILLUND OG AARHUS

Der er ingen udsigt til, at Ryanair og fagbevægelsen finder hinanden i slaget om arbejdsvilkårene hos selskabet. Dermed truer konflikter nu i hele landet. Det kan koste arbejdspladser. (Side 10)

SKANDALERAMT IT-SELSKAB VINDER STOR AFTALE MED KOMMUNER

Selv om Atea er viklet dybt ind i den store bestikkelsessag, som også involverer Region Sjælland og Rigspolitiet, har it-virksomheden netop indgået en lukrativ aftale med 77 kommuner landet over. Det oplyser Statens og Kommunernes Indkøbscentral. Aftalen, som omhandler computere, skærme og andet IT-udstyr, har en værdi af omtrent 420 mio. kr. (Side 11)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

REALKREDITTEN SIGER NEJ TIL FULD BELÅNING AF DYRE BOLIGER

Priserne på boliger i især Nordsjælland og København er steget så meget, at realkreditinstitutterne ikke længere automatisk vil være med til at garantere en 80 pct. belåning udmålt på salgsværdien. (Forside, side 6-7)

ATEA VINDER UDBUD TIL EN HALV MIA. KR. TRODS BESTIKKELSESSAG

Atea skal levere computere til 77 kommuner for en halv mia. kr. Indkøbscentral truer med øjeblikkelig opsigelse, hvis Atea ikke gennemfører tiltag, der skal forebygge bestikkelse. (Side 3)

FAGBEVÆGELSEN GÅR EFTER AT LAMME RYANAIR I TRE DANSKE LUFTHAVNE

Fra lørdag den 18. juli vil Ryanairs fly og passagerer i København blive ramt af konflikt fra den danske fagbevægelse, mens Billund og Aarhus bliver ramt den 23. juli, lyder det fra LO. (Side 4)

KINESISKE AKTIER ER I FRIT FALD

Kinas økonomi kan godt holde til det store aktiefald, men på længere sigt vil de sorte skyer samle sig. Aktiestyrtet kan nemlig trække tæppet væk under de spæde reformer, der skal liberalisere landets børsmarkeder. De er nu næsten helt lukkede for udenlandske investorer og mangler den fornødne fleksibilitet, hvis Kinas erhvervsliv skal blive globalt på lige fod med Vestens. Samtidig truer kursfaldene med at give det kommunistiske partis troværdighed et alvorligt hak i tuden. For det er partiet selv, der har pustet aktieboblen op. (Side 10-11)

DEN KINESISKE SMITTEFARE BEKYMRER PENSIONSCHEFER

Ingen danske pensionsselskaber har store penge i klemme i kinesiske aktier. Men de følger udviklingen og er bekymrede for, om det spreder sig. Indtil nu har myndighederne forsøgt at give indtryk af, at der er tale om en korrektion og ikke et kollaps, men det er nok svært at blive ved med at kalde det en korrektion, når kurserne er faldet med 40 pct. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Luksusaktier førte an i fremgang efter kinesisk stimuli
17:50 Bernie Sanders til Novos Fruergaard: Du svarer ikke på spørgsmålet
17:43 Bavarian får amerikansk ordre på koppevaccine for over 422 mio. kr.
17:31 Novo-topchef: Det er ikke vores intention at nogen skal betale listepris
17:30 Bernie Sanders til Novos Fruergaard: Du svarer ikke på spørgsmålet
17:11 Novo-topchef: Det er ikke vores intention at nogen skal betale listepris
17:09 Tirsdagens aktier: Tredje fald i træk trods kinesisk stimuli og optur for Mærsk
17:02 Tirsdagens obligationer: Uventet dyk i forbrugertilliden i USA gjorde udfaldet
16:41 Novo angribes af Sanders: De spørgsmål vi drøfter i dag er ikke komplicerede
16:29 Novo-aktie er kun marginalt påvirket under høring af topchef i USA
16:03 Forbrugertilliden i USA falder uventet meget
15:44 USA/åbning: Behersket optimisme med kinesiske selskaber i front
14:56 USA/tendens: Behersket fremgang i vente efter kinesiske lempelser
14:06 Sanofi rykker tættere på at udskille forbrugerdivision: Banker er klar med milliarder
13:33 Novos topchef i kommentar til senatsudvalg: Vi investerer stort i udvikling og produktion
13:28 Gabriels formand vil ikke genopstille på næste generalforsamling
13:14 Europa/aktier: Kina-eksponerede aktier fører an i fremgang
12:43 Estisk centralbankchef: Der kan komme en rentesænkning i oktober
12:39 Obligationer/middag: Rentefald er gået i sig selv igen før amerikanske nøgletal
12:02 Der er lang vej for spareplan i kaffekæden Starbucks mener analytiker