Torsdagens internationale avisuddrag med Uber, Ikea og Telenor

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 07:43  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

USA FORESLÅR NY SKATTEMODEL FOR STORE INTERNATIONALE VIRKSOMHEDER

Joe Biden og resten af hans administration har præsenteret en ny mulig model til beskatning af store internationale virksomheder. Regeringen foreslår, at verdens største virksomheder betaler skat til nationale regeringer baseret på deres salg i hvert land. (US OFFERS NEW PLAN IN GLOBAL CORPORATE TAX TALKS)

IMF: PANDEMIENS VINDERE BØR BETALE "SOLIDARITETSSKAT"

Den internationale valutafond, IMF, mener, at virksomheder, som har tjent gode penge under coronakrisen bør betale en højere skattesats for at vise solidaritet over for dem, der er blevet hårdt ramt af pandemien. (IMF PROPOSES 'SOLIDARITY' TAX ON PANDEMIC WINNERS AND WEALTHY)

UBER OG LYFT KASTER PENGE EFTER CHAUFFØRER FOR AT FÅ DEM TILBAGE I ARBEJDE

Efterspørgslen på køreture hos Uber og Lyft er vendt hurtigt tilbage, og samkørselstjenesterne har ikke nok chauffører til rådighed. Det får nu selskaberne til at betale chauffører for at vende tilbage til arbejdet. (UBER AND LYFT 'THROWING MONEY' AT US DRIVERS TO EASE SHORTAGE)

JPMORGAN-CHEF FORUDSER STÆRK ØKONOMISK VÆKST I USA EFTER PANDEMIEN

Jamie Dimon, der er administrerende direktør i storbanken JPMorgan, spår, at den amerikanske økonomi kommer til at buldre frem i løbet af de næste to år. (JAMIE DIMON FORECASTS POST-PANDEMIC BOOM FOR US ECONOMY)

JOE BIDEN VILLIG TIL KOMPROMIS MED VIRKSOMHEDER OM NY INFRASTRUKTURPLAN

Den amerikanske præsident, Joe Biden, er villig til at indgå et kompromis med erhvervslivet om stigningen i selskabskat, der skal finansiere hans infrastrukturplan for 2000 mia. dollar. (BIDEN OPEN TO COMPROMISE ON PLAN TO RAISE US CORPORATE TAXES)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

STORE TEKNOLOGIKONCERNER TRIVES TRODS CHIPMANGEL

Den globale mangel på chips, som begrænser udbuddet af alt fra biler til mobiltelefoner, har ikke sat sig i de store teknologivirksomheders indtjening. Samsung venter en stigning i driftsresultatet på 44 pct. for kvartalet. (BIG TECH COMPANIES PROSPER DEPSITE CHIP SHORTAGE)

TENCENTS STØRSTE INVESTOR INDKASSERER 14,7 MIA. DOLLAR

Kinesiske Tencent Holdings største aktionær sælger aktier for 14,7 mia. dollar i elektronikselskabet, efter at coronapandemien har båret selskabets aktiekursen frem. (TENCENT'S BIGGEST INVESTOR CASHES IN ON PANDEMIC RALLY)

STORBRITANNIEN BEGRÆNSER BRUG AF ASTRAZENECA-VACCINE TIL PERSONER OVER 30 ÅR

De britiske myndigheder opfordrer til, at Astrazenecas coronavaccine ikke gives til personer under 30 år på grund af bekymringer om sammenhæng mellem vaccine og blodpropper. (U.K. LIMITS ASTRAZENECA COVID-19 VACCINE TO OVER-30S AMID BLOOD-CLOT CONCERNS)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

IKEA ANKLAGES I FRANKRIG FOR OVERVÅGNING AF MEDARBEJDERE OG KUNDER MELLEM 2009 OG 2012

Anklagemyndigheder i Frankrig beskylder Ikea og tidligere topchefer i selskabet for at have konstrueret et "overvågningssystem" i årene mellem 2009 og 2012. Selskabet har angiveligt overvåget medarbejdere og kunder. (A 'SYSTEM OF ESPIONAGE' REGINED AT IKEA, A FRENCH PROSECUTOR CHARGES)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

BRUXELLES OPFORDRER EU-LANDE TIL FÆLLES ASTRAZENECA-STRATEGI

EU's 27 medlemslande opfordres nu af Bruxelles til at blive enige om en fælles strategi til brug af Astrazenecas vaccine for at øge tilliden i befolkningen. (BRUSSELS URGES UNITY OVER ASTRAZENECA JAB TO BOOST PUBLIC CONFIDENCE)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK)

JPMORGAN-TOPCHEF: BREXIT KAN PÅ INGEN MÅDE VÆRE POSITIVT FOR STORBRITANNIEN

Topchef i i JPMorgan, Jamie Dimon, skriver i hans årlige brev til selskabets aktionærer, at brexit "på ingen måde" kan booste den britiske økonomi og advarer jobtab i massevis. (BREXIT 'CANNOT POSSIBLY BE POSITIVE FOR UK, JPMORGAN CHIEF SAYS)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

TELENOR FORHANDLER OM STOR FUSION I MALAYSIA

Det norske mobilselskab Telenor skriver torsdag, at det er i forhandlinger med det malaysiske mobilselskab Axiata om en potentiel fusion af selskaberne Celcom og Digi i Malaysia. (TELENOR I SAMTALER OM GIGANTFUSJON I MALAYSIA)

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder