Torsdagens obligationer: Lille rentefald med fokus på ledigheden i USA

Udgivet den 14-01-2021  |  kl. 17:05  |  

Renten på den toneangivende danske statsobligation lukkede torsdag med et fald på 1 basispoint i minus 0,46 pct., efter at renten ved middagstid var oppe og vende i minus 0,44 pct.

Markedsdeltagerne fik torsdag eftermiddag dårligt nyt om det amerikanske arbejdsmarked, hvor 965.000 amerikanere i sidste uge meldte sig ledige mod ventet 789.000 amerikanere.

- Av, det går det forkerte vej i USA.

Sådan lød reaktionen fra cheføkonom Allan Sørensen fra Dansk Industri på torsdagens nyhed om, at ledigheden var steget til det højeste niveau i 20 uger.

Den økonomiske vækst i Tyskland faldt sidste år med 5,0 pct., når der ikke korrigeres for sæsonudsving. Det var et mindre fald mindre end ventet, idet analytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet et fald på 5,2 pct.

Der kom også nyt fra Den Europæiske Centralbank, ECB. Referatet fra det seneste rentemøde viste, at alle medlemmer var enige om en større hjælpende hånd til den europæiske økonomi.

Markedsdeltagerne ventede også på meldinger fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, der skulle på talerstolen torsdag aften dansk tid.

Ydeligere blev der også ventet på en mulig stimulusmelding fra den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, der var ventet i løbet af torsdagen.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder