Torsdagens obligationer: Rentehop blev mindre efter USA-ledighedstal

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 17:11  |  

Nye tårnhøje ledighedstal fra USA satte ikke helt en kæp i hjulet for rentestigningerne på det danske obligationsmarked torsdag.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede handelsdagen med en rente på minus 0,21 pct., hvilket er 3 basispoint højere end ved dansk børslukning onsdag. Kort før middagstid var renten helt oppe i minus 0,17 pct.

Rentestigningen var også på linje med udviklingen på tværs af Europa, hvor renten på ledende statspapirer med tilsvarende løbetid steg 3 basispoint i Tyskland og omkring 4 basispoint i Frankrig.

Torsdag eftermiddag viste en ny opgørelse, at antallet af amerikanere, der i sidste uge stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang, nåede svimlende 6,6 mio. i sidste uge. Ugen før lød tallet på 3,3 mio. nytilmeldte ledige.

- Der er altså samlet set 10 millioner amerikanere, der har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse de seneste to uger, hvilket er uden historisk sidestykke, skriver Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

Han mener også, at der er god grund til at tro, at ledigheden også er steget i denne uge, men det er der først tal for i næste uge.

Senioranalytikerne ser også en risiko for, at den markante stigning i ledigheden sætter gang i en negativ spiral, hvor høj ledighed betyder lavere forbrug - også på den anden side af coronakrisen. Det vil så betyde behov for endnu færre ansatte og dermed endnu lavere forbrug.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder