Torsdagens obligationer: Renten sank efter Powells tale

Udgivet den 01-12-2022  |  kl. 17:14  |  

En mindre høgeagtig tale end ventet onsdag aften fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, var torsdag med til at sende de danske statsrenter betydeligt lavere.

Renten på den tiårige danske statsobligationsrente endte torsdag i 2,04 pct., hvilket var et fald på 10 basispoint fra dagen før.

Omkring middag var renten sendt endnu lavere i 2,02 pct., men en række amerikanske nøgletal fik den til at kravle en anelse op igen.

Jerome Powell bekræftede onsdag aften, at tempoet for centralbankens rentestramninger sandsynligvis allerede vil manifestere sig i december. Det skete i en tale på Brookings Institution i Washington.

Han understregede også, at centralbanken, Federal Reserve, ikke vil crashe økonomien gennem renteforhøjelser og vil undgå en overstramning af politikken. Det står i kontrast til den høgeagtige tone, han lagde for dagen ved sin tale på Jackson Hole-symposiet i august og ved det seneste rentemøde.

Torsdag bød også på flere nøgletal, hvor dagens vigtigste var ISM-tillidsindsekset og kerneinflationsindikatoren PCE Core.

Sidstnævnte viste en stigningstakt på 5,0 pct. på årsbasis i oktober som ventet, og dermed aftog kerneinflationen fra en stigningstakst på 5,2 pct. måneden forinden.

Ifølge Bloomberg anser Jerome Powell nøgletallet for det mest sigende for, hvor inflationen er på vej hen.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, lå lavere end ventet. I november faldt indekset nemlig til 49,0 fra 50,2 i måneden før, viser tallene fra Institute of Supply Management torsdag.

Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne et indeks på 49,7.

Prisindekset faldt samtidig til 43,0 fra 46,6. Her var konsensus en aflæsning på indeks 45,9.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯