Torsdagens obligationer: Renten vendte rundt efter nyt fra ECB

Udgivet den 14-06-2018  |  kl. 17:00  |  

Det danske obligationsmarked var store dele af torsdagen præget af små rentestigninger, men det vendte ud på eftermiddagen som følge af en række meldinger fra Den Europæiske Centralbank (ECB).

Centralbanken - anført af øverste chef Mario Draghi - fastholdt som ventet de nuværende renteniveauer, men lagde samtidig op til først at hæve renterne en gang efter næste sommer.

Hertil forlængede centralbanken sit nuværende opkøbsprogram, så der fra oktober til og med december også bliver købt statsobligationer - dog med en halvering fra det øjeblikkelige omfang på 30 mia. euro.

I Formuepleje konstater direktør og partner Henrik Franck, at der med beslutningen er sat en stopper for et af de mest omfattende pengepolitiske eksperimenter nogensinde. I alt har ECB siden marts 2015 ladet seddelpressen rulle og pumpet 2400 mia. euro ud i økonomien via sine obligationsopkøb.

- Nu er operationen snart overstået, og patienten har overlevet. Europas økonomi er nu i en forfatning, hvor man har en formodning om, at den kan stå på egne ben, uden at ECB holder hånden under økonomien, vurderer Henrik Franck og uddyber:

- Det er alt i alt en god nyhed, men risikoen er selvfølgelig, hvis det viser sig, at man udfaser opkøbsprogrammet for tidligt - ikke mindst med tanke på udfordringerne i Italien.

Herhjemme sluttede renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,45 pct. Det var 4 basispoint lavere sammenlignet med onsdagens slutniveau og 8 basispoint mindre end den top, der blev nået torsdag lige op til meldingerne fra ECB.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,33%
 
25/03/19

 
2,45%
 
01:36:01

 
1,99%
 
25/03/19

 
1,80%
 
25/03/19

 
0,80%
 
25/03/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder