Torsdagens obligationer: Svage nøgletal fra USA sendte renten lidt ned

Udgivet den 01-10-2020  |  kl. 17:05  |  

Det danske obligationsmarked endte torsdag med et lille rentefald, efter at et vigtigt amerikansk nøgletal skuffede ud på eftermiddagen.

Den tiårige danske rente lå omtrent uændret ved 16-tiden, men sluttede 1 basispoint lavere end onsdag i minus 0,42 pct.

Rentefaldet satte ind, netop da de amerikanske indkøbschefers aktivitetsindeks, ISM, for fremstillingsindustrien viste et overraskende fald til 55,4 i september fra 56,0 måneden før. Økonomer havde ventet en stigning til 56,5 ifølge Bloomberg News.

Statistikken kom bare halvanden time efter at de ugentlige ledighedstal viste, at 837.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. Selv om det var lidt bedre end frygtet, er tallet ikke godt, mener cheføkonom i Sydbank Søren V. Kristensen.

- Endnu engang kunne vi i sidste uge se, at de amerikanske virksomheder fyrede voldsomt mange mennesker. Desværre ser det ud til at antallet af fyringsvarsler hænger fast på niveauer, der inden covid-19 krisen blev betragtet som uhyrligt høje, skriver han i en kommentar.

Han peger på, at der overordnet set fortsat er fremgang i den amerikanske økonomi, men at økonomien har mistet noget af den saft og kraft, man så henover sommeren. Det skyldes ikke mindst, at fyringerne rammer privatforbruget.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder