Tryg: Aggressive mål kan få et nøk mere på kapitalmarkedsdag

Udgivet den 20-11-2017  |  kl. 06:45  |  

Forsikringskoncernen Tryg holder idag, mandag, kapitalmarkedsdag for aktieanalytikere, investorer og pressen i London. Ved den lejlighed kan selskabet komme med nye mål for omkostningsreduktioner og effektiviseringer.

Det vurderer analytikere over for Ritzau Finans.

- Jeg kunne godt forestille mig, at de kommer med et nyt omkostningsprogram. De er ret gode til at spare på deres omkostninger, men spørgsmålet er, hvorvidt de tør melde endnu mere aggressivt ud på omkostningsprocenten, siger aktieanalytiker Ricky Rasmussen fra Nykredit Markets til Ritzau Finans.

I forbindelse med selskabets seneste kapitalmarkedsdag for tre år siden satte selskabet nye finansielle mål, der omfattede målet om en omkostningsprocent på 14 eller derunder i 2017. Det er et niveau, som er "best in class", ifølge analytikeren, som derfor ikke er sikker på, at der vil komme et nyt endnu lavere mål for det.

- Men jeg er helt sikker på, at man mener, at man godt kan spare endnu flere penge på skadesudgifterne, men måske også på omkostningerne, og hvis man så har en stigende toplinje og sparer på omkostningerne, så vil det naturligt også føre til en faldende omkostningsprocent.

- Men 14 pct. er ret aggressivt i forvejen og "best in class" i Europa, så det er svært at forestille sig, hvor meget man tør at melde ud med. Det samme gælder målet for egenkapitalforrentningen, siger Ricky Rasmussen.

Målet for egenkapitalforretning efter skat i 2017 blev tilbage i 2014 sat til mindst 21 pct. De to mål skulle realiseres gennem effektiviseringstiltag inden for omkostninger og skader på i alt 750 mio. kr., fordelt med 500 mio. kr. på skadesindkøb og 250 mio. kr. på omkostninger.

- Man er på et niveau nu, hvor man er så effektive, at jeg har svært ved for alvor at forstille mig meget mere aggressive mål. Ikke at man vil være uambitiøse, men man er bare så meget bedre end sammenlignelige forsikringsselskaber, at det er svært at forestille sig, hvor det er, at man mener, at man skal gøre det meget bedre, siger Ricky Rasmussen.

Også aktieanalytiker Mads Thinggaard fra ABG Sundal Collier forventer, at selskabet på kapitalmarkedsdagen kommer til at fortælle om effektiviseringer og omkostningsbesparelser, og at der kan komme nye mål for det.

- Det tror jeg er noget, man generelt kommer til at høre fra sektoren. Tryg er kommet ret langt, men min idé er, at de vil strække den endnu videre, siger Mads Thinggaard, som vurderer, at der kan blive meldt et nyt mål ud for omkostningsprocenten.

- Der kan inkludere noget med effektivitet i skadeshåndteringen. De er nået rigtigt langt, og måske er de på et punkt, hvor man kunne sige, at nu er der ikke mere - men så alligevel tror jeg godt, de kan hive noget op ad hatten, siger Mads Thinggaard.

Derudover venter han, at der kan komme nyt om, hvordan Tryg gennem prisjusteringer kan løfte indtjeningen i sin norske industriforretning.

- De har en lomme med nogle norske industriporteføljer, som ikke er rentable, som man kan gøre noget ved. Så på trods af, at det kører ekstremt godt, så er der sådan et sted, hvor man kan skrue lidt på det, og det regner jeg med, at de vil sige noget om på kapitalmarkedsdagen, siger Mads Thinggaard.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Relaterede nyheder