Tysk energiselskab slår forventninger trods stor resultatnedgang

Udgivet den 13-05-2019  |  kl. 08:15  |  

Det tyske energiselskab E.On måtte se sit overskud blive mere end halveret i første kvartal af 2019, men kan dog alligevel fremvise et bedre driftsresultat end ventet.

Trods en vækst i omsætningen på 5 pct. til 9,2 mia. euro faldt det justerede driftsresultat (EBIT) i årets første tre måneder med 8 pct. i forhold til samme periode sidste år til 1,18 mia. euro.

Det var dog et mindre fald i indtjeningen end ventet, idet analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet et driftsresultat på 1,16 mia. euro.

I bunden af resultatopgørelsen er nettooverskuddet svundet ind til 493 mio. euro fra 1033 mio. euro i første kvartal sidste år.

Selskabet fastholder forventningerne til hele året, hvor der sigtes efter et justeret EBIT-resultat på 2,9-3,1 mia. euro og et nettoresultat på 1,4-1,6 mia. euro.

Et nærmere kig på indtægtssiden viser, at selskabet henter langt størstedelen af sin omsætning i området Customer Solutions, hvor det i første kvartal øgede omsætningen med 4 pct. til 7,0 mia. euro.

Selskabets største vækstområde i kerneaktiviteterne er imidlertid vedvarende energi - "Renewables" - hvor væksten i omsætningen opgøres til 19 pct. til 478 mio. euro.

Det skyldes primært idriftsættelse af en havvindmøllepark i Storbritannien samt en landmøllepark i USA.

- Salget var modsat påvirket af svage vindforhold onshore i USA og offshore i Storbritannien og lavere energipriser i Storbritannien og udløbet af subsidiemekanismer i Italien, skriver E.On.

Renewables skabte i perioden et justeret EBIT-resultat på 211 mio. euro, hvilket var 23 pct. mere end i samme periode sidste år.

Af regnskabet fremgår det endvidere, at overtagelsen af det vedvarende energiselskab Innogy fra RWE forløber som planlagt.

E.On og RWE indgik i marts 2018 aftale, hvor E.On som led i en kompleks transaktion overtager RWE's ejerandel på 76,8 pct. i Innogy, mens RWE i retur får en ejerandel på 16,7 pct. i E.On.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder