Tysk kobberselskab falder: Topchef fratræder før tid

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 11:10  |  

Det tyske kobberselskab Aurubis falder mest i Euro Stoxx 600-indekset torsdag - med 10 pct. - efter at selskabet efter børslukketid onsdag advarede om, at de nuværende økonomiske klima kommer til at belaste selskabets regnskab for tredje kvartal og hele regnskabsåret 2018/19.

Desuden har selskabets bestyrelse besluttet at frigøre den administrerende direktør, Jürgen Schachler, fra sine forpligtelser med øjeblikkelig virkning - efter at han ellers stod til at blive afløst på posten ved udgangen af måneden, når hans kontrakt udløb.

Det er tidligere blevet annonceret, at næstformand i selskabet, Roland Harings, per 1. juli overtager rollen som administrerende direktør, og det gælder fortsat.

Aurubis har også besluttet at stoppe investeringerne i selskabets Future Complex Metallurgy-projekt, efter at resultater har vist, at det krævede betydeligt højere omkostninger end først antaget. Beslutningen om at stoppe de investeringer udløser en nedskrivning på 30 mio. euro relateret til projektet, skriver Aurubis i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder