Unibrew sætter prop i stimen af opkøb - nu er tiden kommet til at integrere

Udgivet den 29-02-2024  |  kl. 14:23  |  

Royal Unibrew har lukket ikke mindre end tre opkøb i 2023, og det er alligevel en del at gabe over.

Derfor indstiller bryggeriet nu den aktive søgen efter opkøb og fokuserer på at flette de nytilkomne selskaber ind i forretningen.

Det fortæller finansdirektør Lars Vestergaard torsdag, efter at selskabets årsrapport er lagt frem.

- Ressourcerne skal nu bruges på at integrere de selskaber, der skal være en del af Royal Unibrew. Det var ikke planlagt, at vi skulle købe så meget på så kort tid, men nogle gange må man holde sig til, når muligheden byder sig, konstaterer han.

I 2023 har Unibrew overtaget Nørrebro Bryghus i Danmark, Vrumona i Holland og San Giorgio i Italien.

De mange opkøb lægger pres på gælden, der aktuelt overstiger Royal Unibrews egen målsætning. Det skyldes, at overtagelserne overvejende er finansieret med lån. Samtidig giver de dog mulighed for vækst, når de er integreret, og her er fokus rettet hen nu.

Den danske bryggerikoncern ser frem mod en øget produktion og flere synergier fra stordriftsfordele i distributionen og salg.

Og skulle Lars Vestergaard pege mod et sted, hvor de stadig ønsker at vokse, skal han blot en tur over Øresundsbroen til nabolandet Sverige.

- Sverige er det sted, hvor vi måske kunne finde på at bruge penge, fordi vi betragter os som forankret i Norden, men der mangler vi stadig lidt. Men vi kigger ikke, og vi bruger ikke tid og penge på opkøb i øjeblikket, lyder det.

NYE LANGSIGTEDE MÅL

Royal Unibrew har også brugt dagen på at sætte flere ord på nye langsigtede mål, der skal understrege potentialet i den voksende forretning.

Med de nye langsigtede mål sigter Unibrew efter gennemsnitlig årlig organisk indtjeningsvækst, EBIT, på 6-8 pct. fra 2025 og frem. Samtidig skal EBIT-marginen øges.

- Det vi prøver at signalere med vores nye langsigtede mål er, at vi har rigtig mange muligheder for at få forretningen til at vokse herfra uden opkøb. Det betyder, at vi ikke behøver at købe mere op for at udleve et relativt stærkt vækstscenarie siger Lars Vestergaard.

- Opkøb fylder ikke hos os lige i øjeblikket. Det gør integration, tilføjer han.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Seneste nyheder