Unibrew/SHB: Tror ikke på finsk opkøb

Udgivet den 20-06-2013  |  kl. 10:08  |  

Den seneste tid har været præget af rygter om, at det danske bryggeri Royal Unibrew skulle være med i opkøbsræset om finske Hartwall. Men hos Handelsbanken tror man ikke på, at Unibrew vil sætte sin attraktive udbyttecase over styr gennem et opkøb af det finske selskab.

Et opkøb af den størrelsesorden vil alt andet lige begrænse Royal Unibrews muligheder for udbetaling af ekstraordinære udbytter, og samtidig vil det være vanskeligt for det danske bryggeri at skabe stor merværdi i Finland, hvor Unibrew ikke er stærkt repræsenteret, lyder vurderingen fra Handelsbanken.

- Dog påpegede han (Henrik Brandt, administrerende direktør for Royal Unibrew, red.) ligeledes, at et eventuelt opkøb skal give synergier. Indenfor øl og læskedrikke er det svært at skabe synergier, hvis man ikke allerede er til stede på et marked. Dermed vil eventuelle opkøb nok primært finde sted på de markeder, hvor selskabet allerede er til stede. Derfor tror vi heller ikke, at Royal Unibrew vil købe Hartwall, skriver Handelsbanken i sin morgenberetning torsdag,

Handelsbanken fastholder anbefalingen "akkumuler" af Royal Unibrew, mens kursmålet fastholdes på 565 kr. Unibrew-aktien falder med 0,4 pct. til 491 kr. efter godt en times handel torsdag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder