USA/åbning: Chip-producent ned i overvejende positivt marked

Udgivet den 22-07-2021  |  kl. 15:43  |  

Stemningen på det amerikanske marked er i overvejende positiv, og dermed fortsætter noget af den grønne tendens efter tirsdagens og onsdagens plusser. Kun Dow Jones-indekset er i svagt minus i den indledense handel.

Det brede S&P 500 åbner 0,1 pct. højere i 4363,80 , det teknologidominerede Nasdaq stiger 0,2 pct. til 14.666,45, og de tungeste aktiers Dow Jones er i minus på 0,1 pct. til 34.775,53.

TEKNOLOGISELSKAB FRA TEXAS KAN FÅ HUG

Et selskab, der får negativ opmærksomhed, efter markedet er åbnet, er Texas Instruments. Forventningerne til resten af året i selskabets regnskab for andet kvartal skaber bekymring hos investorerne for, at den stigende efterspørgsel efter computerchips ikke vil vare ved.

Det skriver Bloomberg News efter regnskabet onsdag aften.

Selskabet har ligesom andre af sin slags oplevet øget vækst på grund af mangel på computerchips, hvilket er et resultat af coronakrisen.

Selskabets omsætning var da også bedre, end analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde ventet.

Omsætningen landede på 4,58 mia. dollar mod ventede 4,36 mia. dollar. Det var samtidig en vækst på 41 pct. sammenlignet med samme periode året forinden.

Alligevel falder aktien 4,8 pct. til 185,45 dollar.

HBO-EJER OG BIOGEN I PLUS EFTER OMSÆTNING OVER VENTET

AT&T, der blandt andet råder over HBO og Warner Media, er i fokus.

Det sker, efter at selskabet overgår analytikernes forventning på både omsætning og indtjening i andet kvartal, skriver Bloomberg News.

Selskabet har omsat for 44 mia. dollar i perioden, mens der var estimeret 42,8 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Det gør, at AT&T hæver sine forventninger til 2021, og der ses nu en vækst på 2-3 pct. mod tidligere 1 pct. stigning.

Aktien stiger 0,6 pct. til 28,07 dollar.

Også amerikanske Biogen har i andet kvartal omsat for mere end ventet, viser selskabets regnskab.

Omsætningen lyder på 2,78 mia. dollar, hvor der var ventet en omsætning på 2,62 mia. dollar. Det er dog et fald på 25 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år.

På trods af det opjusterer selskabet sine forventninger til regnskabsåret og ser nu en højere omsætning end ventet, skriver Bloomberg News. Det giver fokus i torsdagens handel.

Medicinalkoncernen ser nu en omsætning i niveauet 10,65 til 10,85 mia. dollar - svarende til en omsætning mellem 67,2 og 68,4 mia. kr.

Tidligere ventede selskabet en omsætning mellem 10,45 og 10,75 mia. dollar, mens analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af nyhedsmediet ventede en omsætning på 10,59 mia. dollar.

Biogen-aktien stiger 0,6 pct. til 325,07 dollar.

WHIRLPOOL KOMMER BEDRE UD AF ANDET KVARTAL

Whirlpool, der producerer hårde hvidevarer, kom gennem andet kvartal med resultater, der både på top- og bundlinjen er bedre end ventet af analytikerne.

Omsætningen er rapporteret til 5,32 mia. dollar sammenlignet med estimatet hos Bloomberg News på 5,03 mia. dollar.

I en kommentar til regnskabet bemærker Whirlpool, at coronapandemien og økonomisk ustabilitet presser selskabets globale aktiviteter. Omvendt har pandemien styrket investeringerne i opgraderinger i private boliger til gavn for selskabets salg.

Aktien falder 3,8 pct. til 209,11 dollar.

FLERE NYE LEDIGE END VENTET

Før åbningen viste friske data, at 419.000 amerikanere meldte sig ledige for første gang i sidste uge.

Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 350.000 nye ledige.

Ugen før meldte 368.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 360.000 ved første opgørelse for en uge siden.

/ritzau/FINANS

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder