USA/åbning: Chipproducent topper i grønt og optimistisk marked

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 15:39  |  

De amerikanske aktier er igen startet i positivt terræn onsdag, selv om protesterne fortsat kører mange steder i landet efter George Floyds død i politiets varetægt.

De uroligheder holder dog også begejstringen i USA lidt tilbage sammenlignet med de europæiske markeder.

Katalysatoren er positive nyheder om genåbningen efter udbruddet af coronavirus, og med sig i baghovedet onsdag har investorerne helt aktuelt overraskende jobtal fra ADP.

Allerede fra morgenstunden viste PMI-data fra Kina sig stærkt positivt overraskende og markerede med al tydelighed, at genrejsningen af økonomien kan ske hurtigt efter coronakrisen.

NØGLETAL PEGER PÅ HURTIGERE BEDRING END VENTET

Kina, hvor virusudbruddet startede, er i sagens natur længere fremme i genåbningen end resten af verden, men data derfra kan dermed bruges som en form for rettesnor for, hvordan opsvinget efter krisen kan blive.

Og i Kina isoleret set er det gået meget stærkt. PMI for servicesektoren landede i maj på 55,0 mod ventet 47,3 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Og også det samlede indeks, der kombinerer servicesektoren med industrisektoren steg til pænt over det neutrale niveau 50 i maj.

I USA har onsdag også budt på et bedre end ventet tal for beskæftigelsen fra ADP - den private forløber for den officielle arbejdsmarkedsrapport, som offentliggøres fredag.

Rapporten viste et jobtab på 2.760.000 i maj, mens økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet et noget større tab på 9 mio. job efter faldet på knap 20 mio. arbejdspladser i april.

Det har givet et ekstra løft til markedet, og efter kort tids handel stiger de tre største indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med 0,5-0,9 pct.

CHIPPRODUCENT TIL VEJRS EFTER OPJUSTERING

At der er godt gang i økonomien i Kina igen, kan Microchip Technology også skrive under på.

Chipproducenten opjusterede sent tirsdag sine forventninger til første kvartal 2020/21's salg og indtjening med henvisning til netop fuld gang i fabrikkerne i Kina, hvor flere af kunderne hører til.

I kvartalet venter Microchip Technology nu en justeret indtjening per aktie på 1,35-1,53 dollar mod tidligere ventet 1,25-1,45 dollar.

Det ses komme i land på baggrund af en omsætning, som nu ventes at ramme 1,247-1,326 mia. dollar mod tidligere ventet 1,194-1,3 mia. dollar.

Aktien stiger med 8,5 pct. til 105,17 dollar fra start onsdag.

WARNER MUSIC SKRUER OP FOR UDBUDDET INDEN FØRSTE HANDELSDAG

Ejerne i musikkoncernen Warner Music har i øvrigt fået mod på mere inden den forestående børsnotering af selskabet.

Således er der blevet sat yderligere 7 mio. aktier til salg i forbindelse med noteringen, så der nu udbydes i alt 77 mio. aktier.

Der er udelukkende tale om et udbud af eksisterende aktier - ingen nye aktier sælges i forbindelse med noteringen.

Aktierne har været udbudt til 25 dollar stykket inden starten på første handelsdag onsdag. Endnu er der ikke offentliggjort nogen afregningskurs efter børsdebuten.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder