USA/åbning: Fokus på Tiktok-forbud i lysegrønne markeder

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 15:40  |  

Der er grønne tal på menuen på de amerikanske aktiemarkeder fredag, der med små stigninger fra start kæmper med at hente lidt af det tabte tilbage efter torsdagens fald.

Det brede S&P 500-indeks stiger 0,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks er oppe med 0,3 pct. Dow Jones halter lidt bagefter og så længe ud til at åbne i plus, men falder i stedet marginalt med 0,02 pct.

Der er fredag stort fokus på Tiktok og amerikanske Oracle, efter at USA efter sigende vil blokere for de to kinesiske apps Tiktok og Wechat på søndag. Det lægger dermed pres på Oracles mulige overtagelse af Tiktok.

Der er derudover ikke de store nyheder, som investorerne kan hænge deres hat på.

Efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, tidligere på ugen bekræftede, at der ikke er nye stimuli på vej fra bankens side, retter investorerne nu i stedet deres håb mod Kongressen.

Her pågår der stadig forhandlinger mellem Demokraterne og Republikanerne om en ny hjælpepakke, men de to sider er stadig ikke nået til enighed. Præsident Donald Trump har dog lagt pres på, da han onsdag meldte ud, at han gerne så "højere tal", end hvad der er blevet spillet ud indtil videre.

USA VIL BLOKERE KINESISKE APPS

Fra på søndag vil det ikke længere være muligt for amerikanske brugere at downloade de to populære apps Tiktok og Wechat. Det skriver Reuters.

Fællesnævneren for de to apps er, at de begge stammer fra Kina, som USA har beskyldt for at benytte dataene til at overvåge brugerne.

Det betyder samtidig, at Tiktoks ejer, Bytedance, skal skynde sig gevaldigt med at få en aftale på plads med en amerikansk virksomhed om en ny selskabskonstruktion, der tilgodeser de amerikanske bekymringer.

Softwareproducenten Oracle har været nævnt som den mulige køber, og ifølge Wall Street Journal har Bytedance accepteret et købstilbud på appen. Det skal dog godkendes af Donald Trump, og med en deadline på søndag skal de to selskaber reagere hurtigt.

Det sender aktien i Oracle ned med 0,4 pct. fra handelsstart fredag.

TESLA FÅR POSITIVT ANALYTIKERNYT

Uden nogen regnskabstal at reagere på hæfter markedsdeltagerne sig i stedet ved en række kursmålsjusteringer og anbefalingsændringer til flere selskaber.

Tesla-aktien stiger 5,7 pct. til 448 dollar, efter at analysehuset Piper Sandler har løftet sit kursmål til 515 dollar fra 480 dollar. Ændringen kommer på baggrund af, at Piper Sandler har set nærmere på Teslas energisegment, som de ser en stor efterspørgsel på.

Omvendt skidt går det for Beyond Meat, der producerer plantebaseret "kød". Her har JP Morgan nedgraderet sin anbefaling af aktien til "underweight" fra "neutral.

Finanshuset ser aktiekursen som værende for høj, da rivalen Impossible Food har vundet markedsandele fra Beyond Meat, samt at restauranter forventes at tøve med at indføre nye ting på deres menukort under coronakrisen.

Beyond Meat-aktien falder fra start 3,6 pct. til 151,13 dollar.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder