USA/åbning: Høj inflation sender aktierne ned og renterne op

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 15:41  |  

Mere fart på priserne i april end ventet sender de ledende aktieindeks ned fra handelsstart onsdag.

I den indledende handel falder S&P 500-indekset med 0,6 pct. Dow Jones mister 0,3 pct., og værst går det ud over det teknologitunge Nasdaq-indeks, der smider 1,1 pct.

Forbrugerpriserne i USA viste en årlig stigningstakt i april på 4,2 pct. i april mod ventet 3,6 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News.

Det er ikke kun aktiemarkedet, der reagerer på tallene. På obligationsmarkedet ligger den tiårige amerikanske statsobligation i 1,67 pct. mod 1,62 pct. inden offentliggørelsen klokken 14.30.

- Spørgsmålet er, om udviklingen i inflationen er midlertidig eller er her for at blive. Og det kan kun tiden vise, siger Peter Tuz, chef i Chase Investment Counsel, til Reuters.

- Inflationsniveauet er her for at blive, indtil lavere omkostninger til arbejdskraft og råvarer afbøder den, fortsætter han.

Holder faldet onsdagen ud, er de ledende indeks faldet alle ugens tre dage. Det er frygten for en overophedning af økonomien, der har fået yderlig næring og holder investorerne i et jerngreb.

Det brede S&P 500-indeks faldt tirsdag 0,9 pct., Dow Jones smed 1,4 pct., mens Nasdaq faldt tilbage med mere moderate 0,1 pct., selv om indekset ellers var i minus med hele 2,2 pct. omkring åbningen tirsdag morgen.

Udviklingen i inflationen får spekulationerne om, hvordan pengepolitikken hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer til at blive ført til at stige.

Den høje inflation kan øge risikoen for en rentestigning, og store banker nyder fra åbningen godt af dette.

I de første handler onsdag stiger Bank of America, Citigroup, JPMorgan, Goldman Sachs, Wells Fargo og Morgan Stanley med mellem 1 og 2,4 pct.

FUBOTV SCORER HOMERUN

Der er også enkelte selskaber, hvor nyhederne overtrumfer den generelle stemning. Og et af dem er streamningtjenesten Fubotv, der efter de første handler stiger med 18,2 pct.

Selskabet, der er især gør sig med tv-kanaler med livesport, nyheder, serier og film, venter et bedre 2021 end tidligere og ser omsætningen stige til mellem 520 og 530 mio. dollar mod tidligere 460-470 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet 472,6 mio. dollar på den post.

Og de nye forventninger er tilmed over estimatet fra selv den mest positive analytiker, der havde set en årsomsætning på 480 mio. dollar.

EA I SPIL

Electronic Arts (EA) kom tirsdag aften med en prognose for regnskabsåret 2021/22, som klart trumfer forventningerne.

EA, der blandt andet har spillene Fifa 21 og Apex Legends, regner med at levere en justeret omsætning på 7,3 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 6,15 dollar i regnskabsåret.

Det skal holdes op imod en forventning hos analytikerne på Wall Street på 6,60 mia. dollar for salget og et resultat på 6,11 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Aktien falder alligevel 0,5 pct. fra start.

FORTSAT FALD TIL TESLA

Tesla falder 1,3 pct. og øger dermed tirsdagens fald på 1,9 pct., og Amazon falder 0,8 pct. mod et plus på 1,1 pct. tirsdag.

Telsas minus var udløst af nyheden om, at koncernen har skrinlagt planer om en udvidelse af sin fabrik i Kina på grund spændingerne med USA, ligesom de seneste statistikker fra Kina peger på et fald i salget.

Amazon vandt omvendt på spekulationer om store aktietilbagekøb og på nyheden om, at selskabet, der reelt ikke har brug for pengene, vil udnytte lave renter til at rejse 18,5 mia. dollar via et obligationssalg, skrev Bloomberg News.

Men her har de overraskende inflationstal vendt udviklingen.

Sonos, der er konkurrent til Bang & Olufsen, kommer med halvårsregnskab onsdag aften, når markederne er lukket. Aktien falder 2,8 pct. i den indledende handel onsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder