USA/åbning: Kina-modsvar giver røde aktier frem mod tale fra Powell

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 15:37  |  

Det amerikanske aktiemarked er fredag åbnet med røde tal, hvor skokæden Foot Locker sendes ned i sølet efter sit regnskab.

Handlen med futures for de ledende indeks pegede egentlig på en grøn åbning, men et par timer inden børsåbning varslede Kina, at landet vil gengælde en forhøjet amerikansk told, og det fik stemningen til at vende.

Det brede S&P 500-indeks falder 0,5 pct. efter kort tids handel, hvilket også gør sig gældende for det industritunge Dow Jones-indeks, mens Nasdaq-indekset dykker 0,6 pct.

Udmeldingen fra Kina rammer blandt andet teknologiaktier som Apple, der falder 1,2 pct. til 209,76 dollar, da selskabet er meget afhængig af et godt forhold mellem de to lande.

Kina vil indføre told på 5-10 pct. på amerikanske varer for yderligere 75 mia. dollar som en gengældelse af amerikanernes told på varer, som importeres fra Kina. Tolden indføres i to etaper henholdsvis 1. september og 1. december.

De varslede kinesiske toldstigningerne spejler timingen for den told på 10 pct., som amerikanerne har varslet på kinesiske varer for næsten 300 mia. dollar.

FOOT LOCKER I BEKNEB EFTER REGNSKAB

Investorerne holder fredag øje med chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, der klokken 16.00 dansk tid skal holde en tale ved bankens årlige symposion i Jackson Hole, Wyoming.

Her vil der blive lyttet efter tegn på, at centralbanken vil sænke renten yderligere ved mødet næste måned. De fleste analytikere venter dog ifølge Reuters ikke stærke tegn på yderligere rentenedsættelser.

Blandt enkeltselskaberne er der fredag fokus på computerproducenten HP Inc, der falder 7,8 pct. til 17,45 dollar. Torsdag sagde selskabet farvel til topchef Dion Weisler og goddag til afløseren Enrique Lores.

HP leverede også her regnskabstal for andet kvartal, det overordnet set var bedre end ventet, mens forventningerne til 2019 blev opjusteret.

Værre står det dog fredag til for skokæden Foot Locker, der er kommet i bekneb, efter at selskabets regnskab for årets andet kvartal var noget svagere end ventet blandt analytikerne.

Det sammenlignelige salg - salget i butikker, der har været åbne i minimum et år - steg blot 0,8 pct. i kvartalet, hvor der ifølge Bloomberg News var ventet en fremgang på 3,3 pct. Aktien falder 12 pct. til 36,88 dollar.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder