USA/åbning: Netflix trækker fra på opjustering i grønt marked

Udgivet den 20-01-2021  |  kl. 15:40  |  

Onsdagens amerikanske aktiehandel starter ud med solide plusser til de tre ledende indeks på en dag, der er præget af en ny bølge regnskaber samt en bekræftet tro på en ny stor hjælpepakke. Samtidig holder markedet også øje med indsættelsen af den nye amerikanske præsident, Joe Biden, hvor håbet er, at alt forløber stille og roligt.

Blandt enkeltaktierne er det dog ikke onsdagens regnskabsaktuelle selskaber, der fra startskuddet markerer sig forrest i feltet.

Det er derimod Netflix, der tirsdag aften kom med regnskab efter børsernes lukning. Her opjusterede streamingkæmpen, og det kvitterer investorerne for ved at sende aktien markant i vejret.

Derudover har onsdagen ind til videre budt på regnskaber fra Morgan Stanley, der fulgte trop på de sidste dages bankregnskaber, mens også Procter & Gamble samt United Health er kommet med regnskab. Alle tre har de leveret bedre end ventet tal.

Det brede S&P 500-indeks åbner med en stigning på 0,6 pct., mens det teknologiprægede Nasdaq stiger 1,1 pct. og det tunge Dow Jones-indeks går frem med 0,3 pct.

Med til at puste til den gode stemning er, at markedet har fået bekræftet sin tro på en ny amerikansk hjælpepakke, efter at den kommende finansminister, Janet Yellen, tirsdag opfordrede de amerikanske politikere til at "act big" ("handle stort", red.) i forhold til en ny runde stimuli.

NETFLIX OPJUSTEREDE

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix kom tirsdag aften med regnskab for fjerde kvartal, som blandt andet bød på en opjustering af forventningerne.

De sidste tre måneder af 2020 fik Netflix netto 8,51 mio. nye kunder. Det var et fald på årsbasis på 2,9 pct., men det var bedre end de ventede 6,06 mio. kunder, der ifølge Bloomberg News var ventet blandt kunderne.

Netflix regner nu med en omsætning i første kvartal på 7,13 mia. dollar mod ventet 7 mia. dollar, og indtjeningen per aktie spås lande på 2,97 dollar mod konsensus på 2,12 dollar. På baggrund af en driftsmargin på 25 pct. sammenlignet med analytikernes bud på 19 pct.

Måske ligeså vigtigt regner Netflix med en neutral pengestrøm, mens analytikerne havde regnet med minus 620 mio. dollar.

Netflix-aktien stiger fra start med 12,8 pct. til 566,12 dollar.

MORGAN STANLEY LEVEREDE BEDRE END VENTET

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley er kommet godt igennem fjerde kvartal, hvor både indtægter og indtjening overrasker positivt.

På den negative side er udgifterne på et højere niveau end ventet.

Indtægterne er i fjerde kvartal steget med 26 pct. til 13,64 mia. dollar, hvilket er betydeligt over analytikerprognosen på 11,54 mia. dollar, mens indtægterne fra handel med aktier steg 30 pct. til 2,50 mia. dollar, hvilket også er over analytikernes forventning på 2,15 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er steget til 1,92 dollar fra 1,20 dollar. Her ventede analytikerne 1,29 dollar.

Det sender aktien op med 2,8 pct. til 77,06 dollar.

Værre er kvartalet gået for branchefællen Bank of New York Mellon, der sendes ned fra start, efter at bankens regnskab viser en halvering af overskuddet.

I fjerde kvartal havde banken et overskud på 702 mio. dollar, hvilket gav en indtjening per aktie på 0,79 dollar. Det er en halvering sammenlignet med sidste år, hvor fjerde kvartal gav et resultat på 1,44 mia. dollar svarende til 1,52 dollar per aktie.

Indtjeningen er dårligere end ventet af analytikerne, som ifølge estimater fra FactSet ventede et resultat på 0,88 dollar per aktie, skriver Dow Jones Newswires.

Årsagen til nedgangen skal delvist findes i lavere renteindtægter, da omsætningen fra renter faldt med 17 pct. til 680 mio. dollar, skriver banken.

Investorerne sender bankaktien ned med 5,1 pct. til 43,45 dollar efter få minutters handel.

PROCTER & GAMBLE OPJUSTERER

Amerikanske Procter & Gamble, der blandt ejer mærker som Pampers, Gillette og Duracell, opjusterer forventningerne til regnskabsåret for 2020/21.

Det meddeler selskabet i forbindelse med regnskabet for andet kvartal af det forskudte regnskabsår onsdag.

Procter & Gamble ser nu en salgsvækst på 5-6 pct. mod tidligere 3-4 pct. Den organiske salgsvækst ventes at være på mellem 5 og 6 pct. mod tidligere 4-5 pct.

Derudover venter selskabet at udbetale omkring 8 mia. dollar i udbytte for regnskabsåret.

Kerneindtjeningen per aktie landede på 1,64 dollar, mens analytikerne havde ventet 1,51 dollar ifølge Bloomberg.

Salget i kvartalet steg med 8 pct. til 19,75 mia. dollar. Her var der ventet 19,23 mia. dollar.

Procter & Gamble-aktien indleder trods regnskabet onsdagen med et fald på 1,5 pct. til 131,66 dollar.

Der var også solide takter fra den amerikanske sygekasse United Health Group, der kom ud en smule bedre ud af fjerde kvartal end ventet blandt analytikerne.

Det justerede overskud per aktie landede på 2,52 dollar mod estimeret 2,41 dollar blandt analytikerne, hvis estimater favnede bredt og lå i spændet 2,29 til 2,79 dollar.

Indtægterne steg 7,5 pct. fra samme kvartal sidste år til 65,5 mia. dollar, og lå dermed omtrent 0,4 mia. dollar højere end analytikernes bud.

Det overbeviser dog ikke investorerne, der sender aktien ned med 0,5 pct. til 350,60 dollar.

TESLA FÅR REKORDKURSMÅL

Onsdagen tegner endnu en gang til fremgang for Tesla-aktien, der var blandt sidste års absolutte højdespringere. Nu har det amerikanske finanshus Oppenheimer sat et nyt kursmål for Tesla-aktien, som er rekord blandt de analytikerne på Wall Street, der dækker aktien.

Kursmålet er sat til 1036 dollar, hvilket er mere end en fordobling af det tidligere kursmål på 486 dollar. Anbefalingen af aktien er fortsat "outperform".

- Vi forholder os negativt til, at Tesla endnu ikke har inkorporeret lidar-teknik (afstandsmåling med laser) i køretøjerne, men med over en million køretøjer på vejene har de en enorm fordel, skriver Oppenheimer.

Tesla-aktien stiger 1,2 pct. til 855 dollar.

Der er også fremgang til Disney-aktien, efter at underholdningskæmpen har skåret lønninger og bonusser i kølvandet af pandemien.

Det sender aktien op med 2,5 pct. til 176,50 dollar.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder