USA/åbning: Rekorddag i sigte med uens bedømmelse af bankregnskaber

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 15:46  |  

De store amerikanske banker er i fokus onsdag, hvor der er kommet regnskab fra JPMorgan, Goldman Sachs og Weels Fargo før markedernes åbningstid.

Det er den første store dag i den amerikanske regnskabssæson, hvor der er forhåbninger om store løft i indtjeningen generelt. Og handlerne tripper og sender futures på de tre ledende aktieindeks op i positivt territorie med plusser på op til 0,4 pct.

- Håbene er høje for den kommende regnskabssæson, som for alvor begynder i det amerikanske i dag. Den økonomiske genopretning står på ryggen af en overbevisende række økonomiske data - og det bør give en kraftig medvind for aktier i dette kvartal, siger Stephen Innes, chefstrateg i Axis, til Reuters.

I den indledende handel ligger det brede S&P 500-indeks i et lille plus på 0,05 pct. og dermed på vej mod årets 23. rekord, hvis niveauet holder dagen ud efter tirsdagens rekord i 4141,66 point. Dow Jones løftes med 0,2 pct., og Nasdaq kravler op med 0,04 pct.

BANKER UNDER LUP

JPMorgan kom med regnskab inden børsernes åbning. Storbankens indtjening steg med næsten 400 pct. i første kvartal, skriver Reuters, og det blæste estimaterne omkuld. Indtjeningen lød i første kvartal på 4,50 dollar per aktie, hvilket svarer til en bundlinje på 14,3 mia. dollar - et pænt stykke over konsensusestimatet indsamlet af Bloomberg News på 3,01 dollar per aktie.

Det er blandt andet et resultat af, at banken har tilbageført 5,2 mia. dollar af tidligere hensættelser, der skulle dække eventuelle tab på grund af covid-19. Netto bidrager tab og hensættelser positivt med 4,2 mia. dollar til bundlinjen.

Bankens sundhedstilstand ses som et billede på den forbredere amerikanske økonomi. Og JPMorgan rapporterer, at kundernes forbrug er tilbage til tiderne før corona og steg med 14 pct. i forhold til første kvartal 2019.

Aktien falder 1,2 pct. i de første handler.

Wells Fargo rykker også sydover med et fald på 2,4 pct. selv om forventningerne blev slået med en indtjening per aktie på 1,05 dollar i første kvartal mod ventede 0,68 dollar. per aktie.

Modsat går det for storbanken Goldman Sachs, der også præsterede bedre i første kvartal end ventet. Banken fik en indtjening pr. aktie på 18,6 dollar mod 3,11 dollar pr. aktie lød på i første kvartal i 2020 og ventede 10,07 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Nettoindtjeningen landede på 17,7 mia. dollar i kvartalet. Det svarer til en fordobling sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Aktien stiger 1,4 pct.

GAMESTOP KLATRER OP

Gamestop, der er ved at blive transformeret fra en fysisk butik videospil og lignede til en butik på nettet, er i gang med at skaffe penge til transformationen, der skal gøre den til en virtuel gældsfri virksomhed. Gamestop valgte tirsdag at indløse gæld for 214,4 mio. dollar. Samtidig er selskabet i gang med at udstede nye aktier for op til en mia. dollar.

Aktien stiger med 8,4 pct. i den indledende handel til 155,20 dollar - og dermed er syv dages uafbrudt fald stoppet. Aktien kostede 191,45 dollar torsdag den 1 april.

DAGENS CORONANYT

Johnson & Johnson fortsætter tirsdagens fald på 1,3 pct. med et yderligere fald på 1 pct. i den indledende handel. Medicinalselskabet er presset, efter de amerikanske sundhedsmyndigheder satte udrulningen af vaccinen fra netop Johnson & Johnson på pause, da den er blevet sat i forbindelse med et - ganske vist - lille antal tilfælde af blodpropper.

Omvendt løfter det andre vaccineproducenter. Novavax stiger med 4,4 pct. efter et plus på 10,8 pct. tirsdag, og Moderna rider videre på tirsdagens plus på 7,4 pct. med et plus på 3,6 pct.

Og onsdag melder Pfizer-Biontech om, at der er lavet en aftale om levering af yderligere 50 mio. doser coronavaccine til EU i andet kvartal, så det samlede antal doser ryger op på 250 mio. Oveni forhandles der om leveringer på 1,8 mia. doser i 2022-23.

Aktien i Pfizer stiger med 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder