USA/økonom: Stigende inflation peger på flere renteforhøjelser

Udgivet den 30-04-2018  |  kl. 15:36  |  

Den amerikanske inflation er meget tæt på 2 pct., som er målet hos USA's centralbank, Federal Reserve, og derfor er der sandsynligvis flere renteforhøjelser på vej.

Det vurderer Sydbank på bagkant af mandagens inflationstal fra USA, der viste en stigning i kerneforbrugerpriserne på 1,9 pct. i marts.

- Priserne stiger nu hurtigere i USA end i flere år. Det vil næsten med garanti få den amerikanske centralbank, Fed, til at hæve renten yderligere, skriver cheføkonom Jacob Graven i en kommentar.

Han peger på, at renten trods flere renteforhøjelser de seneste år er lav set i et historisk perspektiv, da der er fuld beskæftigelse på det amerikanske arbejdsmarked, og inflationen er tæt på de 2 pct.

- Inflationen vil sandsynligvis stige yderligere i de kommende måneder og dermed komme op over 2 pct. Den fortsat beherskede inflation skyldes nemlig især lave prisstigninger i foråret 2017, skriver Jacob Graven.

Han vurderer, at centralbanken samlet vil hæve renten samlet fire gange i løbet af 2018.

Banken har allerede hævet renten to gange i år, og Jacob Graven venter, at den næste renteforhøjelse bliver på centralbankens møde i juni.

Han venter ingen ændringer i forlængelse af onsdagens rentemøde - blandt andet fordi renten blev forhøjet på sidste møde i marts til 1,50-1,75 pct. fra 1,25-1,50 pct.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder