USA nærmer sig forbud mod e-cigaretter med smag

Udgivet den 11-09-2019  |  kl. 19:17  |  

USA's regering rykker nu tættere på at forbyde e-cigaretter med smag.

- Det er ikke bare et overordnet problem, men især for børn, sagde præsident Donald Trump onsdag til journalister i Det Hvide Hus i Washington, skriver Bloomberg News.

- Vi kan meget vel blive nødt til at gøre noget meget, meget kraftigt ved det.

Meldingen fra USA's præsident kommer i kølvandet af hundredvis af sygdomstilfælde i USA, som af sundhedsmyndighederne relateres til såkaldt "vaping", indånding af damp, gennem e-cigaretter.

USA's sundhedsminister, Alex Azar, oplyste samtidig onsdag, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, snart vil ændre sine regler, således at det bliver muligt at fjerne produkter med tilsat smag, der menes at appellerer særligt til børn. I USA, estimerer myndighederne, bruger 5 mio. børn e-cigaretter.

Myndighederne har samtidig frem til udgangen af sidste uge modtaget 450 indrapporteringer af problemer med luftvejene og åndedrætsbesvær, som sættes i forbindelse med brugen af e-cigaretter. Årsagen er endnu ikke fastslået, men fælles for de mange patienter, som i de mange tilfælde ellers er sunde, er brugen af e-cigaretter.

På børsen i USA falder Altria Group med 0,2 pct. til 44,15 dollar, men aktien åbnede i plus og steg op til 44,97 dollar. Altria ejer en større aktiepost på 35 pct. i Juul Labs, der er markedsleder i USA inden for e-cigaretter.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder