USA/aktier: Apple blæst frem af investor

Udgivet den 14-08-2013  |  kl. 07:02  |  

De store amerikanske aktieindeks sluttede tirsdagens handel i beskedne plusser - ført an af blandt andre teknologikæmpen Apple.

Dow Jones Industrial Average steg 0,2 pct. til 15.451, Nasdaq-indekset voksede 0,4 pct. til 3684, mens det brede S&P 500-indeks blev løftet 0,3 pct. til 1694.

Investoren Carl Icahn, der den seneste tid har fået mest opmærksomhed via sin magtkamp med computerproducenten Dells stifter, skrev på Twitter, at han har en "stor" portion aktier i Apple og gav samtidig udtryk for, at han mener, iPhone-producenten er "ekstremt undervurderet". Investoren skulle angiveligt have haft en samtale med Apple-topchef Tim Cook. Her har de to diskuteret muligheden for at gennemføre et stort aktietilbagekøb, som ifølge Carl Icahn vil være fornuftigt. Apple-aktien var tirsdag den næstmest stigende i S&P 500 og voksede 4,8 pct.

Aktien i Eli Lilly sluttede tirsdagen i et plus på 1,7 pct., efter at selskabet offentliggjorde data om et succesfuldt forsøg med selskabets lungekræftmiddel Necitumumab. Eli Lilly regner med at indsende ansøgning til sundhedsmyndighederne inden udgangen af 2014.

Detailhandelsvirksomheden JC Penney faldt 3,7 pct. Bill Ackman valgte at smutte fra sin post i bestyrelsen, efter at han ifølge Bloomberg News har skændtes med selskabets topchefer igennem en længere periode. Ackman sluttede dog sin tid i bestyrelsen af med stor ros til både den administrerende direktør og bestyrelsesformand i JC Penney.

Ved siden af de selskabsspecifikke nyheder fortsatte spekulationerne om, hvornår den amerikanske centralbank vil neddrosle sine pengepolitiske lempelser. Dennis Lockhart, Federal Reserve-chef i Atlanta, understregede i en tale, at det vil afhænge af, hvordan økonomien udvikler sig. Når det sker, "bør det være et varsomt første skridt", sagde Lockhart ifølge CNN Money.

/ritzau/FINANS

Peder Top Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk