USA/aktier: Dow Jones marcherede mod nye højder

Udgivet den 07-03-2013  |  kl. 06:47  |  

De amerikanske aktier fortsatte onsdag himmelflugten. Den private arbejdsmarkedsrapport viste en bedre udvikling end ventet, og da den amerikanske centralbanks kommentarer til udviklingen i den amerikanske økonomi - Beige Book - ikke indeholdt andet end det allerede kendte, sendte investorerne Dow Jones mod nye rekordhøjder.

Dow Jones Industrial Average lukkede onsdag med en stigning på 0,3 pct. i rekorden 14.296,24. Det bredere S&P 500-indeks sluttede med et plus på 0,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks ikke kunne holde kadencen, da en nedjustering fra selskabet Staples trak indekset i negativt territorium på knap 0,1 pct.

Futures på de tre amerikanske indeks handles torsdag morgen med små udsving om 0-punktet i Asien.

Et positivt arbejdsmarked og en moderat vækst på tværs af de 12 Federal Reserve-regioner lå bag kursstigningerne.

- Markedets reagerer til en vis grad på de fundamentale forhold. Økonomien vokser, om end i et frustrerende tempo, men boligmarkedet er begyndt at bidrage temmelig betydeligt til økonomien, siger markedsstrateg Stephen Wood fra Russell Investments i New York til Bloomberg News.

De amerikanske centralbanks månedlige opgørelse over udviklingen i økonomien - Beige Book - tegnede et vækstbillede i "beskedent til moderat" tempo. Men med gode data fra den private arbejdsmarkedsrapport, ADP synes endnu en bekræftelse på den positive udvikling at understrege, at amerikansk økonomi er på vej op i gear.

Beskæftigelsesrapporten viste en stigning i det amerikanske jobmarked på 198.000 job i februar, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News i gennemsnit havde ventet en stigning på 170.000. Samtidig blev januars stigning revideret op til 215.000 fra 192.000.

ADP er en privat rapport, der bruges som en indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport, der udsendes fredag.

- Der er mere og mere tillid til, at økonomien er på fastere grund. Den vokser ikke hurtigt, men det er heller ikke på vej ud over afgrunden, siger chefinvesteringsstrateg Bill Stone fra PNC Wealth Management til CNN.

Med i toppen af de tunge selskaber var Bank of America, der lagde sig i spidsen af de finansielle aktier med en stigning på 3,2 pct.

VeriFone Systems, der producerer kreditkort-teminaler, kunne fremlægge et regnskab, som slog analytikernes forventninger. Aktien steg 8,6 pct.

En nedjustering fra kontorforsyningsselskabet Stables kostede aktionærerne 7,2 pct. på aktiekursen og var samtidig med til at holde Nasdaq-indekset under 0-punktet.

Microsoft blev idømt en bøde i EU på 561 mio. euro. Det rokkede dog ikke meget ved aktiekursen, der faldt 0,9 pct. i onsdagens handel. Dermed blev aktien den ringeste i dagens Dow Jones indeks.

Detailhandelskoncernen JC Penney fortsatte tirsdagens fald på 10 pct. med yderligere 3,5 pct. onsdag. Faldet tirsdag skyldtes, at en af selskabets storaktionærer har reduceret sin aktiebeholdning markant.

Det Beijing-baserede selskab Sohu afviste en artikel i South China Morning Post, at selskabet er i forhandlinger med investeringsbanker og kapitalfonde om en afnotering af virksomheden. Aktien droppede 11 pct. efter tirsdagens stigning på hele 12 pct.

Tyske Berenberg kom med en negativ analyse af Apple, hvor både kursmål og anbefaling blev sænket. Apple-aktien sluttede onsdag med et kursfald på 1,3 pct.

Novo Nordisks amerikanske ADRer kunne ikke følge med tempoet i de amerikanske markeder. Medicinalkoncernens ADRer lukkede med et minus på 1,7 pct. i 178,51 dollar, og med en dollarkurs torsdag morgen på 5,7425 kr., svarer det til en lukkekurs på 1025,09 kr. Det er 1,91 kr. mindre end ved lukketid i København onsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Uønsket konkurrence pressede Delivery Hero i positivt marked
17:49 Porsches indtjening ramt af sløjt salg i Kina og opdaterede modeller
17:06 Fredagens obligationer: Luften gik af renteballonen efter inflationstal
17:05 Fredagens aktier: Mærsk sejlede forrest i lettet C25 efter inflationstal
16:29 Novos ugentlige insulin skal vurderes i USA 24. maj
16:01 USA: Michigan-indekset blev revideret ned i endelig opgørelse for april
15:35 USA/åbning: Positive regnskaber tager igen fokus efter fastholdt inflation
15:26 Tesla igen i myndighedernes søgelys: Undersøger tilbagekaldelse af 2 mio. biler
14:45 Lille aktielettelse efter uændret amerikansk kerneinflation
14:44 Valuta: Svækket yen skaber bekymring - dollar holder stand efter inflationstal
14:33 USA: Privatforbruget steg mere end ventet i marts
14:32 USA: Kerneinflation holdt niveau i marts
14:17 Aktivistinvestor øger aktiepost i ombejlede Anglo-American
13:50 USA/tendens: Stærke regnskaber fra Microsoft og Alphabet løfter humøret
13:47 Amerikanske oliekæmper falder i formarkedet efter skuffende regnskaber
13:03 Shape Robotics sikrer sig ordre på 224 mio. kr.
12:32 Coloplast er overbevist om at sårplejeprodukter lever op til nye tilskudskrav i USA
12:26 Boozt-direktør ser solskin forude efter udfordrende start på året
12:18 Europa/aktier: Thyssenkrupp topper grønt marked efter håndsrækning fra milliardær
12:04 Obligationer/middag: Renten siver fortsat inden vigtige amerikanske inflationstal