USA/aktier: Fed-kommentar og optrappet Iran-krise sendte markedet ned

Udgivet den 19-07-2019  |  kl. 22:04  |  

En ellers positiv start på handelsdagen på Wall Street blev ud på fredagen vekslet til kursfald i de største indeks, da en af beslutningstagerne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, nedtonede behovet for voldsomme rentenedsættelser.

Blandt enkeltaktierne løb Microsoft med den største opmærksomhed efter et stærkt regnskab.

Handelsdagen startede ellers i grønt oven på kommentarer fra John C. Williams, der er chef for centralbankens afdeling i New York, torsdag. Han sagde, at centralbankerne skal handle rigtig hurtigt, hvis der opstår usikkerhed om den økonomiske udvikling, når renterne er så lave, som tilfældet er nu.

Fredag blev de dueagtige meldinger fra centralbanken dog igen nedtonet en smule, da James Bullard, Federal Reserves øverste leder i St. Louis og medlem af renteudvalget FOMC, påpegede, at han hælder til en rentenedsættelse på 25 basispoint ved mødet i juli, og at der samtidig ikke er noget behov for dramatiske lempelser.

Samtidig blev markedet belastet af, at Iran beslaglagde et britisk olieskib ved Hormuzstrædet, hvor USA påstår at have skudt en iransk drone ned torsdag.

Tilsammen var det nok til at vende udviklingen på aktiemarkedet, og S&P 500-indekset endte 0,6 pct. lavere, Nasdaq-indekset faldt 0,7 pct., og Dow Jones-indekset bakkede 0,2 pct.

MICROSOFT HOLDT SIG OPPE EFTER PÆNE TAL

Softwarekæmpen Microsoft var fredag i vælten, efter at selskabet efter markedets lukketid torsdag præsenterede flotte tal for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19.

Både top- og bundlinjen viste sig noget bedre end ventet i markedet, og det blev belønnet fredag.

Microsoft omsatte i sit fjerde kvartal for 33,7 mia. dollar, mens analytikerne havde sigtet efter et salg på 32,8 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 1,37 dollar, mens analytikernes forventninger lød på 1,22 dollar per aktie.

Det var blandt andet den vigtige cloud-forretning, der klarede sig rigtig godt i fjerde kvartal, og det tog investorerne positivt i mod.

Microsoft-aktien steg med 0,2 pct. til 136,62 dollar. Aktien lå først på dagen noget højere, men blev også trukket med markedet ned senere på dagen.

BLACKROCK OG AMERICAN EXPRESS I HVER SIN RETNING

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, tjente færre penge i andet kvartal end ventet af analytikerne.

Regnskabet viste et justeret overskud per aktie på 6,41 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et overskud på 6,50 dollar per aktie. I andet kvartal sidste år havde Blackrock et justeret overskud per aktie på 6,66 dollar.

I de tre måneder landede Blackrock en omsætning på 3,52 mia. dollar. Det var ligeledes en spids mindre end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en omsætning på 3,57 mia. dollar.

Aktien faldt med 0,5 pct. til 472,66 dollar efter en ellers god start på handelsdagen.

Kreditkortgiganten American Express blev samtidig sendt ned med 2,8 pct. til 124,82 dollar, selv om selskabet umiddelbart slog forventningerne i markedet med sit regnskab for andet kvartal.

Indtjeningen per aktie endte på 2,07 dollar i kvartalet, hvor analytikerne havde ventet en indtjening per aktie på 2,03 dollar. Til sammenligning landede selskabet i samme kvartal sidste år en indtjening per aktie på 1,84 dollar.

Flyproducenten Boeing steg desuden med 4,5 pct. til 377,29 dollar, selv om selskabet torsdag oplyste, at 737 MAX-flykrisen koster selskabet 4,9 mia. dollar efter skat i andet kvartal af dette regnskabsår.

Aluminiumsproducenten Alcoa bakkede 1,2 pct. til 23,12 dollar efter to sænkede anbefalinger.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder