USA/aktier: Handelskrigen gav afsvedne aktiemarkede

Udgivet den 11-07-2018  |  kl. 22:08  |  

Efter et par frodige handelsdage gødet af fredagens positive jobrapport var det onsdag et anderledes afsvedet marked, de amerikanske handlere opererede i under indtryk af den seneste eskalering af den amerikansk/kinesiske handelskrig.

Det brede S&P 500-indeks lukkede onsdag 0,7 pct. lavere, mens Dow Jones-indekset mistede 0,9 pct., og Nasdaq-indekset tabte 0,6 pct.

Retræten kommer efter fire dage med stigninger i de tre toneangivende indeks. Tirsdag steg S&P 500-indekse 0,3 pct., Dow Jones klarede sig lidt bedre med et plus på 0,6 pct., mens det blev til et lidt mere vaklende, marginalt plus til Nasdaq-indekset.

FRYGTER VÆKSTBREMSE

USA har udarbejdet en liste med varer fra Kina til en værdi af 200 mia. dollar, som USA vil lægge 10 pct. importtold på om et par måneder efter en høringsproces. Kina har straks annonceret, at de nye tariffer er "totalt uacceptable" og varslet gengældelses-told.

Investorerne frygter en opbremsning af den globale vækst, og samtidig vil tarifferne betyde stigende priser og inflation, som vil få centralbankerne til at hæve renterne.

En af konsekvenserne var sent onsdag markante prisfald på olie og andre råvarer. Ved amerikansk lukketid noteredes et fald i prisen på Brent-olie 6,2 pct. til 73,94 dollar per tønde. Prisen på industrimetallet kobber lå tæt på 1 pct. lavere, og for guld var prisen faldet lige over 1 pct.

- Den seneste liste indeholder ikke blot en bred vifte af produkter, der sandsynligvis er mere markedsfølsomme, men offentliggørelsen bekræfter frygten for en fortsættende cyklus af gengældelse, som reducerer håbet om en forhandlet "win-win"-løsning, siger Johanna Chua, økonom hos Citigroup, til Financial Times.

NEDTUR FOR ENERGI OG RÅVARE

For de amerikanske aktier var det på sektorbasis energi- og råvareaktierne, der tog de største slag i onsdagens handel med fald på henholdsvis 2,3 pct. og 2,1 pct. Men der var røde tale for alle sektorer i S&P 500-indekset bortset fra den defensive infrastruktur-sektor, der steg 0,2 pct.

Industriaktierne faldt 1,5 pct. på sektorniveau.

På selskabsniveau var der tab til tre af Dow Jones-indeksets tunge industriselskaber - Boeing, 3M og Caterpillar, som allerede er blandt de, der er hårdest ramt af handelskrisen indtil nu.

Uden relation til handelskonflikten sluttede Twenty-First Century Fox 3,9 pct. lavere, efter at mediekoncernen havde løftet sit bud på britiske Sky.

TÆSK TIL TEKNOLOGI

Teknologiaktierne faldt 0,6 pct. med fald på 1,8-2,2 pct. til selskaber som Nvidia, Intel og Qualcomm.

Onsdagens højdespringer i S&P 500 blev Fastenal, som steg 10,3 pct. Selskabets regnskab for andet kvartal viste en omsætning som ventet, men indtjeningsmarginerne slog analytikernes forventninger.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
8,35%
 
15/02/19

 
5,72%
 
15/02/19

 
3,85%
 
15/02/19

 
3,57%
 
15/02/19

 
1,99%
 
15/02/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder