USA/aktier: Mexicansk håndsrækning sendte markedet til vejrs

Udgivet den 11-06-2019  |  kl. 06:43  |  

Stigningerne på Wall Street fortsatte mandag, da USA's beslutning om at sløjfe en told på mexicanske varer gav anledning til lettelse.

Mexico lovede fredag at forsøge at dæmme op for, at immigranter krydser grænsen til USA, hvilket fik USA til at droppe den told på 5 pct. på mexicanske varer, som USA's præsident, Donald Trump, havde truet med at indføre fra og med mandag, hvis ikke mexicanerne skred ind.

Den positive stemning har fortsat tag i markedet tirsdag morgen, hvor S&P 500- og Dow Jones-futuren stiger 0,2 pct., og Nasdaq-futuren ligger 0,3 pct. højere.

Mandag steg det brede S&P 500-indeks 0,5 pct. Dow Jones-indekset vandt 0,3 pct., og Nasdaq gik frem med 1,1 pct.

Fra selskabsfronten kom der nyt fra United Technologies, der er blevet enig med Raytheon om at lægge sin flyenhed ind i et fælles selskab med en markedsværdi på 121 mia. dollar, skriver Reuters.

United Technologies faldt dog ikke desto mindre 3,1 pct., da præsident Trump gav udtryk for bekymring for, at fusionen kan reducere konkurrencen i sektoren. Raytheon steg 0,7 pct.

I bilbranchen gik General Motors, der har bilfabrikker i Mexico, frem med 1,5 pct.

For It-virksomheden Salesforce blev det til et kursfald på 5,3 pct. oven på et opkøb af Tableau Softeware for over 15 mia. dollar. Tableau steg til gengæld med næsten 34 pct.

Stigningerne i USA fulgte i hælene på gevinster fredag, hvor spekulationer om en snarlig rentesænkning i USA løftede aktierne. Siden de danske handlere gik på forlænget pinseweekend fredag, er S&P 500-indekset dog kun steget marginalt med 0,1 pct., da de amerikanske aktier allerede fredag eftermiddag lå markant højere.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder