USA/aktier: Nærmer sig rekord - Microsoft og Amazon trak op

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier steg igen torsdag efter nye opblødninger i handelskrigen - inklusiv nogen forvirring - og rentesænkninger og kvantitative lempelser i Europa.

Det brede S&P 500 vandt frem med 0,3 pct. Det samme gjorde Nasdaq, mens Dow Jones steg 0,2 pct.

Fredag morgen fortsætter den positive stemning omend i et begrænset omfang. Futures på de tre store aktieindeks ligger med stigninger på omkring 0,1 pct.

Med torsdagens fremgang er S&P 500-indekset kun 0,5 pct. fra sin seneste rekord - sat den 26. juli. Dow Jones er samtidig kun 0,6 pct. fra sin top, mens Nasdaq endnu skal kravle 1,6 pct.

RUBRIK-BINGO I HANDELSKRIGEN

Onsdag fritog Kina nogle amerikanske varer for allerede indført told på 25 pct., og USA kvitterede efter markedets lukning med at udskyde toldforhøjelser på kinesiske varer to uger til den 15. oktober, så de ikke falder sammen med 70 -årsdagen for den Folkerepublikken Kina, skrev præsident Trump på Twitter.

Lidt yderligere rubrik-bingo på handelskrigen var der også torsdag. Bloomberg News fortalte, at Trumps rådgivere har overvejet en midlertid handelsaftale, der skal udskyde eller endda sløjfe nogle tariffer, hvis Kina vil give sig på ophavsrettigheder og indkøb af amerikanske landbrugsvarer. Omvendt oplyste tv-stationen CNBC, at den slags diskussioner har der "absolut ikke" været nogle af.

- USA og Kina forsøger at række ud mod hinanden... men det eneste, de har gjort, er at sparke dåsen længere ned ad vejen, sagde Paul Nolte, porteføljemanager hos Kingsview Assset Management, til Retuers.

Fra Europa var torsdagens store historie, at ECB sænkede sin rente, som ventet, med 10 basispoint til 0,5 pct., men samtidig startede banken også op for pengepumpen, da den vil købe obligationer i markedet for 20 mia. euro om måneden.

CYKLISK I TOP

Råvarer og materialer førte torsdag an blandt sektorerne i S&P 500 med en stigning på 0,7 pct. Cyklisk forbrug samt it fulgte efter med plusser på 0,5 pct. Det samme gjorde finansaktierne, mens kommunikationsservice vandt 0,4 pct. I bunden mistede energiselskaberne som de eneste 0,6 pct., mens sundhed faldt 0,1 pct.

Blandt de store aktier steg Microsoft med 1,0 pct., mens Apple tabte 0,2 pct. Amazon gik samtidig op med 1,1 pct.

Oracle havde det svært. Verdens næststørste softwareselskab, efter Microsoft, skuffede onsdag aften med en lavere omsætning end ventet i sit første kvartal, og det blev straffet med et minus på 4,3 pct.

Googles ejer, Alphabet, steg omvendt 1,2 pct., selv om selskabet torsdag har meldt ud, at det vil betale omkring 1 mia. euro i bøde og ubetalte skatter i Frankrig.

Fætteren i sektoren for kommunikationsservice, Facebook, faldt 0,5 pct. Her var Frankrig også på spil, da landets finansminister, Bruno La Maire, torsdag har sagt, at man ikke vil tillade Facebooks planlagte kryptovaluta, Libra. Den amerikanske pendant, Steven Mnuchin, sagde også torsdag, at Libra er "langt væk" fra grønt lys i USA.

OPTUR FOR KREDITKORT

Efter nedtur tidligere på ugen for de amerikanske kreditkortselskaber, da topchefen for American Express advarede om tilbageholdende erhvervskunder og en amerikansk økonomi, som ikke er lige så stærk som for et år siden, var der comeback torsdag. Visa steg 1,7 pct., Mastercard vandt 2,4 pct. og American Express gik op med 0,9 pct. Også Paypal løftedes med 3,0 pct.

I toppen af S&P 500 sluttede LKQ, som sælger reservedele til biler, med et plus på 11,9 pct. Den aktivistiske investor ValueAct har torsdag meldt ud, at den ejer 5,2 pct. af koncernen. ValueAct mener, at LKQ er undervurderet.

DXC Technology endte omvendt i bunden med et fald på 11,0 pct. It-selskabet, som er midt i en turnaround, har torsdag sagt farvel til sin topchef, og det har betydet en nedjustering af anbefalingen fra "køb" til "neutral" hos finanshuset Susquehanna.

Uden for S&P 500 faldt biotekselskabet Tocagen med 77,7 pct. Selskabets lægemiddelkandidat til behandling af hjernetumorer er fejlet i de kliniske studier.

Smiledirectclub, som producerer skinner til at rette tænder, indledte desuden sin børstilværelse med et faldt på 27,5 pct. til 16,67 dollar. Aktien blev ellers udbudt i 23 dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder