USA/aktier: Plusser trods nye Kina-trusler - Tesla og AMD hoppede op

Udgivet den 06-06-2019  |  kl. 22:13  |  

De amerikanske aktier steg igen torsdag. Indledende optimisme efter to dage med markante stigninger blev dæmpet lidt, da USA's præsident, Donald Trump, kom med nye toldtrusler, men markederne løftede sig igen på godt nyt omkring forhandlingerne med Mexico.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,6 pct. Dow Jones-indekset vandt 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq gik også op med 0,5 pct.

Tirsdag steg S&P 500 med 2,1 pct., mens det onsdag, da der i Danmark var lukket for grundlovsdag, vandt 0,8 pct., da investorerne fokuserede på en mere åben holdning til en mulig rentesænkning fra den amerikanske centralbank, fordi direktørerne frygter for effekten af handelskrigen på landets økonomi.

NYE TOLDMELDINGER

Netop handelskrigen var igen i fokus torsdag, da præsident Trump i Caen i Frankrig fortalte journalister, at han vil træffe beslutning om ny told på kinesiske varer for 300 mia. dollar efter G20-mødet sidst på måneden.

Samtidig kom det senere på dagen frem, ifølge Bloomberg News, at USA overvejer at udskyde en mulig told på varer fra Mexico, da tidsfristen den 10. juni nærmer sig, mens de to lande forhandler om spørgsmålet.

- Markedet venter på at høre, "åh vi taler med Kina igen", eller nogle yderligere signaler fra Fed, om at banken vil give en vaccine mod vækstproblemet, sagde Alicia Levine, chefstrateg i BNY Mellon, til Bloomberg News med henvisning til en mulig pengepolitisk lempelse.

ENERGI I TOP

Blandt sektorerne førte energiaktierne an i S&P 500 med en stigning på 1,7 pct., da olieprisen vandt 2,8 pct.

Råvarer og materialer vandt også 1,1 pct., mens it-sektoren steg med samme takt. Der var også plusser til dagligvareaktierne og cyklisk forbrug med henholdsvis 0,8 og 0,5 pct. Industriaktierne udgjorde bunden med en marginal stigning.

Blandt de store aktienavne var det medicinalkæmpen Johnson & Johnson, der sammen med olieselskaberne Exxon Mobil og Chevron samt Apple, Amazon og Microsoft trak S&P 500-indekset i plus. Johnson & Johnson vandt 1,7 pct., mens de to energigiganter steg henholdsvis 1,8 og 2,6 pct. Apple og Microsoft gik op med 1,5 og 1,6 pct., mens Amazon vandt 0,9 pct.

AMD LØFTET AF MORGAN STANLEY

I toppen af S&P 500 lå dog Advanced Micro Devices (AMD) med et plus på 7,9 pct. Fremgangen skyldtes en løftet anbefaling af aktien fra investeringsbanken Morgan Stanleys side fra "equal weight" til "overweight".

- Vi er ikke sikre på, hvad der kunne vende det nylige positive stemningsskifte, hed det fra analytiker Joseph Moore, ifølge Bloomberg News.

Blandt de mest faldende var derimod Corteva med et minus på 4,0 pct. til 26,9 dollar. Corteva er den udskilte landbrugsforretning af kemigiganten Dowdupont. Siden den nylige opsplitning har aktien, som debuterede i 29 dollar, været under pres, da de mange nye ejere har justeret deres porteføljer og solgt fra.

Tesla steg omvendt med 4,8 pct. og er igen over 200 dollar. Aktien faldt med 22 pct. i maj på frygt for, at selskabets salg skuffer, men i juni er aktien vendt rundt med et plus på 10 pct. på forlydender om, at det faktisk går bedre. Senest har mediet Electrek skrevet om et rekordsalg i Nordamerika.

AT HOME I GULVET

Uden for indekset drattede At Home med markante 57,2 pct. Koncernen driver en kæde af indretningsbutikker i USA. Selskabet er ramt af et skuffende sammenligneligt salg i sit første kvartal. Det faldt med 0,8 pct. mod en ventet stigning. Samtidig skuffede selskabet også på bundlinjen og med en nedjustering.

At Homes salg blev påvirket at dårligt vejr, som holdt kunderne væk, og koncernen har allerede nu sænket sine priser for at lokke kunderne til og få ryddet lageret.

At Homes melding satte andre detailaktier under pres, og L Brands faldt derfor mest i S&P 500 med 4,1 pct., mens Abercrombie Fitch mistede 3,9 pct., og Capri, der ejer tøjmærkerne Versace og Michael Kors, mistede 3,2 pct. Capri faldt for nyligt 9,9 pct., da selskabet skuffede med sit regnskab, mens Abercrombie & Fitch fik hugget 26,5 pct. af sin kurs efter sit regnskab.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯