USA/Danske: Historisk mange gode overraskelser i regnskabssæsonen

Udgivet den 01-05-2017  |  kl. 08:08  |  

Der er positive overraskelser på stribe i den amerikanske regnskabssæson, der nu er nået over halvvejs. Og det tegner til at blive ikke mindre end en historisk stærk regnskabssæson, mener chefstrateg Tine Choi fra Danske Capital

- 58 pct. af selskaberne i det toneangivende S&P 500-indeks har nu aflagt regnskab, og vi har allerede rigtig mange indikationer på, at denne sæson på mange måder kan gå hen at blive historisk god, siger hun i en kommentar.

Hun peger på, at 77 pct. af selskaberne indtil videre har slået analytikernes forventninger, når det gælder indtjeningen per aktie (EPS). Forventningen, før sæsonen gik i gang, var en vækst i indtjeningen per aktie på samlet 9 pct.

- EPS-væksten ligger på 12,5 pct., og ender vi her, så vil det være den højeste EPS-vækst siden tredje kvartal 2011, hvor den endte på 16,7 pct. Derudover er det også første gang siden fjerde kvartal 2011, at vi har en tocifret EPS-vækstrate, påpeger hun.

Selskaberne overrasker også positivt på toplinjen, hvor 68 pct. klarer sig bedre end ventet. Omsætningsvæksten er med 7,5 pct. den højeste siden fjerde kvartal 2011.

- Akilleshælen har i flere år været, at indtjeningen har været drevet af besparelser og effektiviseringer, men nu ser vi altså også vækst i toplinjen, og det er rigtig positivt, siger Tine Choi.

Det er særligt selskaber inden for energisektoren og cyklisk forbrug, der klarer sig bedre end ventet. Også finans, råvarer og teknologi klarer sig godt. Modsat har telekommunikation og stabilt forbrug klaret sig værst i forhold til forventningerne, lyder det fra chefstrategen.

- Vi fastholder vores overvægt af finans, energi og teknologi og telekom. Sidstnævnte venter vi vil klare sig godt, jo længere frem vi kommer i konjunkturforløbet, og der er derfor pt. et attraktivt afkast-risiko-forhold. Regnskaberne bekræfter os desuden i det rigtige ved at være overvægtet aktier, da det er her man får den mest direkte eksponering til det globale opsving, siger Tine Choi.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder