USA/Danske: Kongetallet fredag kan give store bølgeskvulp på finansmarkederne

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 11:17  |  

Der er stor spænding op til fredagens jobrapport fra USA for juni.

Udfaldet kan blive afgørende for renteudsigterne, og en meget stærk jobrapport kan sende chokbølger gennem de finansielle markeder.

Det skriver seniorstrateg Sofie Manja Eger Huus fra Danske Bank i en kommentar.

Rapporten ventes ifølge konsensus at vise en jobskabelse på 190.000 i juni, og at lønvæksten lander på 0,3 pct. på månedsbasis.

Afvigelser i begge retninger kan sende aktier og renter i bevægelse.

- En lidt svagere jobrapport med en behersket lønvækst bringer Fed tættere på for alvor at få bugt med inflationen, og det vil udløse en positiv reaktion i markedet med opadgående aktiekurser og faldende renter.

- En meget stærk jobrapport med høj lønvækst kan sende en chokbølge gennem de finansielle markeder, da det endnu en gang vil få debatten om rentesænkninger fra Fed i år til at blusse op, skriver Sofie Manja Eger Huus.

At rapporten er vigtig for den amerikanske centralbank skyldes bankens to formål med pengepolitikken.

Det en formål er at sikre en stabil inflation omkring 2 pct., men banken skal også sørge for en høj beskæftigelse.

Så længe inflationen er for høj, står lavere lønvækst og mindre gang i det amerikanske jobmarked øverst på Fed's ønskeliste, påpeger senioranalytikeren.

- Vi har kun fire amerikanske rentemøder tilbage at gøre godt med i år, og for at der skal holdes liv i håbet om rentesænkninger, skal det amerikanske arbejdsmarked tage farten af, skriver Sofie Manja Eger Huus.

Hvis det ender i en situation, hvor der ikke kommer rentesænkninger fra Fed i år, er det afgørende for investorerne ifølge strategen, hvorfor de udebliver.

- Så længe vi skal undvære rentesænkningerne på grund af en robust økonomi og ikke en inflation, der ude af kontrol, så kan aktier klare sig godt, skriver hun.

Hun kalder det en balancegang, for et for svagt arbejdsmarked vil puste liv i recessionsfrygten igen, og det er ikke opskriften på succes for aktiemarkedet.

- Men investorernes reaktion på de svagere data onsdag viser, at det ikke er der, hvor vi er i øjeblikket, skriver Sofie Manja Eger Huus og vurderer, at "dårlige data er gode data", da det bringer rentenedsættelserne tættere på.

Det mener hun også er tilfældet med jobrapport fredag, der offentliggøres kl. 14.30 dansk tid.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  USA❯ 

Seneste nyheder