USA/luk: Udsalg i teknologi sendte aktier i minus efter Fed-møde

Udgivet den 17-09-2020  |  kl. 06:32  |  

Aktierne i USA vendte onsdag rundt fra stigninger til kursfald. Vendingen var udløst af minusser i teknologiaktierne, som faldt tilbage, fordi Jerome Powell, formanden for den amerikanske centralbank, igen satte spørgsmålstegn med opsvinget i USA's økonomis styrke.

Det brede S&P 500-indeks faldt derfor 0,5 pct., men var faktisk på et tidspunkt i plus med hele 0,8 pct. Det var et fald i teknologiaktierne på Nasdaq på 1,3 pct., som trak det brede marked ned, mens de mere traditionelle og cykliske aktier i Dow Jones alligevel klarede et plus på 0,1 pct., da energi- og finansaktierne klarede sig godt.

Torsdag ligger futures til klare fald og indikerer dermed en rød åbning senere på dagen.

LAVE RENTER I LANG, LANG TID

Onsdagens helt store nyhedsfokus var på USA's centralbank, Federal Reserve, som efter sit todagesmøde fastholdt renten. Bankens prognose indikerede samtidig, at renten vil blive nær nul frem til mindst udgangen af 2023, og det blev desuden understreget, at den historisk lempelige pengepolitik vil blive fastholdt, indtil inflationen rammer målet om 2,0 pct., og indtil maksimal beskæftigelsen nås.

Selv om banken nu ser en markant mindre sammentrækning af økonomien i 2020 på 3,7 pct. mod 6,5 pct. i juni, så stillede Jerome Powell spørgsmålstegn ved opsvingets styrke, ligesom han igen efterlyste mere stimulus fra politisk hold, for centralbanken kan gøre penge billigere, men ikke øge efterspørgslen hos forbrugerne.

- Vejen frem er fortsat højst usikker, slog formanden fast.

Og det drejede fokus tilbage til politikerne i USA, der ikke kan blive enige om en fjerde hjælpepakke til økonomien, selv om flere af de tidligere støtteordninger udløb med udgangen af juli.

- Renterne vil formentlig blive ved nul frem til udgangen af 2023, men det hjælper ikke på behovet for yderligere finansiel stimulus. Bolden er nu på Washingtons banehalvdel, siger Adam Phillips, chef for porteføljestrategi hos EP Wealth Advisors, til Bloomberg News.

IT I BUND - ENERGI I TOP

I S&P 500-indekset trak it-aktierne og selskaberne i kommunikationsservice mest ned med minusser på 1,6 og 1,2 pct., ligesom cyklisk forbrug faldt med 1,0 pct.

Det kunne genlæses i udviklingen for den fem helt store teknologinavne i USA. Apple faldt med 3,0 pct., mens Amazon smed 2,5 pct. Microsoft bakkede også 1,8 pct., ligesom Facebook og Alphabet, Googles ejer, tabte 3,3 og 1,3 pct.

For Apples vedkommende var aktien hele onsdagen i minus. Tirsdag aften præsenterede æblekoncernen nye nye produkter og serviceydelser. Det syntes dog at undervælde investorerne, selv om det var ventet, at den nye 5G-iPhone ikke ville blive præsenteret. Coronakrisen har forsinket den lidt, har Apple tidligere oplyst.

Facebook var under ekstra pres, fordi konkurrencemyndighederne i USA ifølge The Wall Street Journal pønser på at sagsøge det sociale medie.

I toppen endte omvendt energiaktierne, som steg med 4,1 pct., da olieprisen i USA går op med 4,8 pct. Exxon Mobil steg 4,3 pct., mens Chevron lagde 2,9 pct. til kursen.

Finansaktierne fulgte efter med et plus på 1,1 pct. Det var bankerne, som fik lidt comeback, efter flere storbanker mandag og tirsdag på en konference kom med skuffende nyt om udviklingen i indtægterne og om hensættelserne.

JPMorgan og Wells Fargo vandt onsdag frem med 0,4 og 3,3 pct., mens Citigroup, der de foregående to dage havde smidt 12,1 pct., fordi det også kom frem, at bankmyndighederne vil undersøge koncernens risikostyringssystemer efter en fejlagtig udbetaling på 900 mio. dollar, steg med 2,7 pct.

FEDEX BELØNNET

Fedex gik desuden i vejret med 5,8 pct. Første kvartal af regnskabsåret 2021 var en stor succes med en top og en bund, der overgik alle forventningerne efter øget efterspørgsel og prisstigninger.

Adobe faldt omvendt 4,4 pct. Køb på rygterne og sælg på nyheden. Tredje kvartal var bedre end ventet, men aktien var steget 5,6 pct. de to foregående dage.

General Electric var derimod i raket med et plus på 10,7 pct., da topchef Larry Culp overraskede med meldingen om en positiv pengestrøm i andet halvår.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder