USA/lukning: Bred fremgang onsdag med Nvidia i front - andre megacaps presset

Udgivet den 17-10-2024  |  kl. 06:22  |  

Efter en forsigtig start steg de amerikanske aktier pænt onsdag, endda med rekord til Dow Jones, da der var comeback til chip-aktierne, som ellers blev hældt ud af porteføljerne tirsdag.

Torsdag morgen er de negative tendenser dog igen kommet op til overfladen. Futures indikerer kursfald på 0,1-0,2 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Flere af de store teknologiaktier var dog under lidt pres onsdag, mens de cykliske sektorer klarede sig bedst, herunder med fremgang til finans efter et solidt regnskab fra Morgan Stanley.

Onsdag faldt olieprisen igen, og den er nu atter nede omkring 70 dollar per tønde efter et kig over 80 dollar sidste uge, da frygten for et israelsk angreb på Irans produktionsfaciliteter var på sit højeste.

Renterne satte sig desuden lidt, måske også hjulpet af olieprisens fald, efter en tilbagegang i importpriserne i USA og et stort dyk i inflationen i Storbritannien i september.

Det brede S&P 500 vandt derfor frem med 0,5 pct., samtidig med at omkring 70 pct. af aktierne i indekset gik op onsdag. Dow Jones steg desuden 0,8 pct. til årets 36. lukketop i 43.077,70 indekspoint, mens Nasdaq vandt 0,3 pct.

- Investorerne forsøger muligvis på at rotere væk fra teknologiselskaber, der er ejet bredt, og som har færre katalysatorer foran sig, siger David Russell, chefstrateg hos Tradestation, til Bloomberg News.

- Med valget lige forude og økonomien, der vender tilbage til balance, kan den længe ventede rotation væk fra megacap-selskaberne til alt andet endelig være på vej.

COMEBACK TIL CHIPS

I S&P 500 vandt forsyningsaktierne mest frem onsdag med 2,0 pct., mens finansaktierne blev løftet 1,2 pct. Industri såvel som råvarer og materialer vandt desuden begge 0,8 pct.

It-aktierne svingede længe omkring nullet, men endte i plus med 0,4 pct., da chip-aktierne understøttede sektoren.

I hovedindekset 500 bidrog Nvidia da også mest af alle til fremgangen med et plus på 3,1 pct.

Chip-kæmpen satte rekord mandag, men faldt 4,7 pct. tirsdag, efter en nyhed om at USA overvejer yderligere restriktioner på halvleder-salget til Kina, og efter et dårligt regnskab fra den hollandske leverandør af produktionsudstyr ASML.

Så onsdagens plus kunne forklares med, at det er kommet lidt på afstand, og at faldet muligvis var en overreaktion. Andre chip-navne, som ligeledes faldt tungt tirsdag, steg da også - blandt andet med fremgang til Micron Technology på 4,7 pct.

LØFT TIL STORBANKER

Ligeledes inden for it faldt Apple, som ellers flirtede med rekord tirsdag, med 0,9 pct., mens Microsoft tabte 0,6 pct. I kommunikationsservice mistede Meta Platforms desuden 1,6 pct., mens Amazon i cyklisk forbrug bakkede 0,4 pct. Dog var der plus på 0,8 pct. til Tesla.

Der var desuden lidt comeback til UnitedHealth, USA's største sygekasse, som tirsdag tabte 8,1 pct. efter et skuffende regnskab og en nedpræcisering, men som onsdag vandt 2,7 pct. tilbage.

En af onsdagens store regnskabshistorier var tallene fra Morgan Stanley, der steg 6,5 pct., da investeringsbanken i tredje kvartal havde indtægter over det ventede efter en vækst på 16 pct. til 15,38 mia. dollar.

I samme sektor gik US Bancorp også op med 4,7 pct. efter et regnskab for tredje kvartal med højere nettorenteindtægter end ventet blandt analytikerne.

EN LETTER - EN ANDEN DYKKER

Medicinalselskabet Abbott Labs vandt desuden 1,5 pct. efter et regnskab med bedre salg end ventet og en indsnævring i den bedre retning af indtjeningsprognosen for hele 2024.

JB Hunt blev løftet noget mere med 3,2 pct., da transportkoncernen i de forgangne tre måneder så en bedring i efterspørgslen og derfor slog indtjeningsforventningerne.

United Airlines toppede dog S&P 500 med et plus på 12,4 pct. efter et bedre end ventet tredje kvartal og annonceringen af et nyt tilbagekøb af egne aktier på 1,5 mia. dollar.

Endelig var der onsdag uden for hovedindekset fokus på vaccineproducenten Novavax, der drattede med 19,4 pct., fordi de amerikanske sundhedsmyndigheder har sat forsøg med en influenzavaccine og en kombineret influenza- og covidvaccine på pause efter en patient muligvis har oplevet stærke bivirkninger.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯