USA/lukning: Dør på klem fra Fed - S&P 500 steg til rekord

Udgivet den 30-10-2019  |  kl. 21:06  |  

Aktiemarkederne i USA lagde blandet ud onsdag, men da landets centralbank som ventet sænkede sin rente, kom der lidt ekstra vitaminer ind i markedet.

Derfor endte det med små stigninger og den anden rekordnotering i denne uge til S&P 500-indekset, som steg med 0,3 pct. til indeksniveau 3046,93 - knap 8 point over mandagens rekordniveau.

Dow Jones-indekset vandt også 0,4 pct., mens teknologitunge Nasdaq lagde 0,3 pct. til.

STADIG ÅBENT FOR RENTESÆNKNINGER

Udover rentesænkningen fjernede Federal Reserve formuleringen "agere passende for at fastholde ekspansionen" og erstattede den med at ville "vurdere den passende sti" for renten. Selv om det blev tolket som et signal om en pause i rentenedsættelserne, så var det ikke et høgeagtigt smæk med døren. Og det tog investorerne til sig og sendte aktierne opad.

- Det er et mildt signal, fordi dørene er tydeligvis åbne for flere sænkninger, hvis nødvendigt, da der stadig er risici, sagde Leslie Falconio, seniorstrateg hos UBS Wealth Management, til Bloomberg News.

- Ikke desto mindre er baren for rentesænkninger hævet i dag. Med mindre noget dårligt sker, vil jeg tro, Fed er på pause de kommende få møder.

MASSER AF CASH OG INGEN ASBEST

På selskabsfronten var der fokus på, at Apple og Facebook efter markedets lukning vil komme med deres kvartalstal. Indtil videre har der fra de helt store koncerner været gode tal fra Microsoft og Intel, mens Amazon og Googles ejer, Alphabet, omvendt har skuffet.

Apple lukkede onsdag stort set uændret, mens Facebook mistede 0,6 pct. Microsoft steg med 1,3 pct. og bidrog mest af alle til løftet i S&P 500.

General Electric (GE) skuffede derimod ikke onsdag. Aktien steg med 11,5 pct. Tallene for tredje kvartal var faktisk lavere end ventet, men et løft af prognosen for den frie pengestrøm - en fordobling til 2 mia. dollar - for i år skabte glæde og mere tro på, at konglomeratets turnaround vinder momentum. Det er andet kvartal i træk, at GE løftede prognosen for sit cashflow.

Johnson & Johnson steg også 2,9 pct. Det skyldtes, at medicinalkæmpen tirsdag aften kunne fortælle, at nye prøver ikke havde fundet asbest i Johnsons & Johnsons ikoniske babypudder. Midt i oktober oplyste de amerikanske sundhedsmyndigheder ellers, at der var konstateret spor af asbest i en flaske med babypudder købt online. 15 test af samme flaske samt 48 af andre flasker fra samme produktion frikender dog produktet.

HOT MATTEL

Legetøjsproducenten Mattel, der har Barbie-dukken og Hot Wheels i produktkataloget, steg samtidig med 13,8 pct. Regnskabet for tredje kvartal var bedre end ventet og viste en overraskende omsætningsvækst mod et ventet mindre fald. Samtidig lettede en mørk sky over aktien, da en undersøgelse af "uregelmæssigheder" i bogføringen konkluderede, at fejlene ikke har påvirket koncernens indtjening eller likviditet.

Chipproducenten AMD, som er steget mere end 75 pct. i år, vandt også 0,3 pct. efter sine tal, som blev lagt frem tirsdag aften. Indtjeningen var som ventet, mens omsætningen i 1,80 mia. dollar var en lille spids under de spåede 1,81 mia. dollar. Samtidig var guidance for omsætningen i fjerde kvartal heller ikke helt på niveau med konsensus, ifølge Bloomberg News.

- Jeg er ekstremt tilfreds med vort fremskridt, da vi har den stærkeste produktportefølje i vores historie, betydeligt kundemomentum og en førende produktplan for 2020 og derefter, udtalte Lisa Su, topchef i AMD, dog i regnskabet.

Det gik imidlertid ikke godt for for Yum! Brands. Aktien smed 5,8 pct. Udfodringer med at tiltrække flere gæster til fastfood-kæden Pizza Hut var med til at tynge regnskabstallene i årets tredje kvartal. I perioden skuffede den underliggende salgsvækst hos Yum, der også ejer kæderne Kentucky Fried Chicken og Taco Bell, da den steg 3 pct., mens analytikerne havde forudset en salgsvækst på 3,3 pct. For Pizza Huts vedkommende stod væksten stille mod en ventet fremgang på 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

18:00 Europa/lukning: Commerzbank i top på italiensk køb med Ørsted og Zealand som følgesvende
17:39 Onsdagens aktier: Energi- og medicinalaktier fløj til tops i grønt C25
17:18 Onsdagens aktier: Energi- og medicinalaktier fløj til tops i grønt C25
17:00 Onsdagens obligationer: Rentefald på menuen før og efter amerikanske inflationstal
16:58 Præsidentdebat sender krypto, fængsler, sundhedsforsikring ned og solenergi op
16:56 Præsidentdebat sender krypto, fængler, sundhedsforsikring ned og solenergi op
16:22 Novo/DNB: Bivirkningsprofil for vægttabshåb lover godt for amylin-analoger
15:54 Analytikere vurderer at DSV hæver buddet på tyske DB Schenker
15:49 USA/åbning: Blandet start med rygstød til teknologiaktierne
15:04 Fastholdt amerikansk kerneinflation peger i retning af lille rentesænkning spår Sydbank
14:55 Baltic Dry-indekset falder 0,9 pct. til 1941 point
14:36 USA/tendens: Rød start i vente efter inflationsskuffelse og præsidentdebat
13:31 Chefanalytiker: Mistillid og faldende efterspørgsel skyld i laveste oliepris i tre år
13:06 Handlerne justerer porteføljen efter præsidentdebat: Ned med krypto og op med solenergi
13:04 Novos vægttabshåb har kendte bivirkninger som kvalme, opkast og forstoppelse
12:58 Rædselsuge fortsætter for fransk spilproducent - analytikere nedgraderer på stribe
12:49 Storbritannien vil udbyde nye havarealer til 20-30 gigawatt vindenergi inden 2030
12:42 Europa/aktier: Grønt pust efter tv-debat skubber Vestas og Ørsted i europæisk top
12:27 Commerzbank rygtes åben for samtaler om sammenlægning med Unicredit
12:01 Demant/Citi: Sænker kursmål til 315 kr. fra 340 kr.