USA/lukning: Famlende indeks efter skuffede ISM-tal - NY

Udgivet den 02-12-2022  |  kl. 06:32  |  

Påvirket af modsatrettede nøgletal og i dønningerne efter rentevenlige udtalelser fra centralbankchefen, Jerome Powell, onsdag aften famlede de toneangivende amerikanske aktieindeks torsdag forgæves efter en stabil fælles retning.

Ensartet retning er der derimod fredag morgen, hvor futuresmarkedet indikerer kursfald på 0,2-0,4 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når markederne i New York åbner senere på dagen.

I formarkedet tegnede det torsdag til en negativ åbning, men den blev positiv, inden de tre indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - tonede negativt ved middagstid amerikansk tid. I den efterfølgende handel ændrede stemningen sig igen - nu i positiv retning, men ved amerikanske børslukketid var det brede S&P 500-indeks faldet 0,1 pct., det teknologidominerede Nasdaq-indeks havde vundet 0,1 pct., mens de tunge aktiers Dow Jones-indeks tabte 0,6 pct.

Handlerne var indledningsvist inspireret af friske nøgletal, som viste, at kerneinflationen i oktober aftog til 5,0 pct. fra 5,2 pct. måneden før. Sammen med udtalelserne onsdag fra Jerome Powell om, at neddroslingen af tempoet i centralbankens rentestigningen sandsynligvis vil manifestere sig allerede i december, skabte det en positiv handelsstemning.

Men efter åbningen spændte skuffende ISM-tal ben for begejstringen.

ISM, som er indkøbschefernes indeks for aktiviteten i fremstillingsindustrien, faldt i november til 49,0, som peger mod afmatning, fra 50,2 måneden. Ifølge Bloomberg News var der ventet et indeks på 49,7.

Yderligere faldt anlægsinvesteringerne i oktober mere end ventet.

Generelt blev finansaktierne ramt af det skuffende aktivitetsindeks, fordi markedet ifølge nyhedsbureauet Dow Jones antager, at tegn på økonomisk afmatning vil foranledige bankerne til at øge hensættelserne til tab på bekostning af overskud.

Aktier i storbanken Bank of America faldt 2,8 pct., og Wells Fargo tabte 2,1 pct.

Men fremgang for teknologi og medicinal balancerede tilbagegangen med et plus til chipproducenten Nvidia på 1,3 pct. og en stigning på 1,9 pct. til Pfizer.

COSTCO STRAFFET

Blandt enkeltaktierne tabte supermarkedskæden Costco 6,6 pct. Selskabet rapporterede efter børslukketid onsdag en aftagende vækst på 5,7 pct. til 19,17 mia. dollar i november og et fald i nethandlen på 10,1 pct.

Omvendt steg aktie i mediekoncernen AMC Entertainment 13,1 pct. - ifølge Bloomberg understøttet af opmærksomhed fra day tradere på flere sociale platforme.

435.000 elbiler produceret i Teslas fabrik i Kina skal ifølge Bloomberg News fikses for problemer med en baglysdefekt. Kinas statsadministration for markedsregulering har påpeget, at hele 142.277 model 3-sedaner og 292.855 model Y sports-firhjulstrækker kan være ramt af problemet.

Aktien lukke uændret.

PLUS TIL SNOWFLAKE - MINUS TIL SALESFORCE

Softwarevirksomheden Snowflake steg 8,1 pct., selv om forventningerne til omsætningen i fjerde kvartal på 535-540 mio. dollar skuffede.

Men Barclays pointerer, at selskabets omsætningsvækst stadig er mærkbart højere end hos andre softwareselskaber.

Salesforce-aktien faldt omvendt 8,3 pct. efter en skuffende salgsprognose for det igangværende kvartal, samtidig med at en af de to topchefer har valgt at træde tilbage.

For det igangværende fjerde kvartal skuffer Salesforce med salgsprognosen, der lyder på 7,93-8,03 mia. dollar, hvor analytikerne ventede 8,03 mia. dollar.

KROGER TILBAGE TRODS OPJUSTERING

Robuste kunder og en solid efterspørgsel på varer fik supermarkedskæden Kroger til at opjustere forventningerne til hele året.

Opjusteringen kommer, efter at Kroger i oktober købte konkurrenten Albertsons, hvorved der blev skabt en ny amerikansk gigant.

Kroger ser nu en justeret indtjening per aktie på 4,15 dollar mod før 4,05 dollar. Og det er højere end det, som analytikerne havde sat næsen op efter ifølge et estimat fra Bloomberg News på 4,11 dollar per aktie.

Men aktien faldt 1,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯