USA/lukning: Lille minus da Apple og Microsoft strittede imod - NY

Udgivet den 30-06-2022  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier faldt ganske beskedent onsdag, da vækst og værdi kæmpede om overtaget i S&P 500.

Og kursfald ser ud til at også at blive torsdagens overskrift. Futures på de tre store amerikanske aktieindeks indkerer fald på 0,2-0,3 pct., når markedet i New York åbner på andet kvartals sidste handelsdag.

Onsdag var der lidt lettelse til flere af de teknologidominerede megacap-selskaber, som steg, mens de mere cykliske sektorer, herunder energi, blev presset tilbage.

På nyhedsfronten kunne investorerne, som også rebalancerer porteføljerne op mod kvartalsafslutningen, notere sig et overraskende fald i inflationen i Tyskland i juni, mens den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, igen understregede, at USA's økonomi vil kunne modstå Federal Reserves, Feds, renteforhøjelser.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,1 pct., mens Nasdaq gik marginalt tilbage. Dow Jones steg derimod 0,3 pct.

Tirsdag tabte aktierne hele 2,0 pct., og det fulgte i kølvandet af tre heftige uger, først med samlet fald på mere end 10 pct., inden markedet steg 6,5 pct. i sidste uge. S&P 500 er dog stadig i minus med 20 pct. siden årsskiftet.

- Vi mener ikke, at aktiemarkedet har nået bunden endnu, og vi ser yderligere fald forude. Investorerne bør have forhøjede niveauer af kontanter lige nu. Aktier med høje udbytter og lav volatilitet er en sund investering, mens vi venter på, at markedet bunder, siger George Ball, formand for Sander Morris Harris, til Bloomberg News.

STÆRK FORM

På nyhedsfronten fulgte investorerne med i ECB's konference i Portugal, hvor blandt andet den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, holdt tale.

- Den amerikanske økonomi er faktisk i stærk form, lød det fra Powell, der igen sendte signaler om yderligere renteforhøjelser, men også understregede, at økonomien i USA kan modstå dem.

Jerome Powell slog desuden igen fast, at der ingen garanti er for, at USA ikke går ind i en recession, når renterne løftes så kraftigt. Og her er Pictet Asset Management enig.

- Vi forventer, at markedet i bedste fald vil træde vande, indtil vi får nogle overbevisende signaler om, at inflationen har toppet. Vores tro på en blød landing er gået yderligere ned, og markedet er også gået den vej, kommenterer Pictet-strateg Arun Sai, over for The Wall Street Journal.

SUNDHED BEDST

I S&P 500 er det defensive sundhed, som klarede sig bedst og vandt 0,9 pct., mens dagligvarer steg 0,5 pct. Cyklisk forbrug, kommunikationsservice og it var "med i toppen" med små løft på 0,2-0,3 pct.

I den anden ende mistede energiaktierne mest med 3,4 pct. efter plusser de foregående tre dage, og cykliske sektorer som industri, finans samt råvarer og materialer bakkede også 0,6-0,8 pct.

Det var megacap-aktierne, der klarer sig bedst efter et hårdt udsalg tirsdag. Microsoft trak mest op i markedet med et plus på 1,5 pct., mens Apple steg 1,3 pct. Meta Platforms gik også 2,0 pct. op, mens Amazon vandt 1,4 pct.

Netop Amazon blev løftet af en frisk analyse fra finanshuset Redburn, som har indledt dækningen af aktien med "køb".

I sundhed var det igen Unitedhealth, USA's største sygekasse, som trak op med et plus på 1,4 pct., mens Eli Lilly bidrog med fremgang på 1,7 pct.

Til gengæld var Tesla onsdag i minuskolonnen med et fald på 1,8 pct., mens chipproducenterne Nvidia og Advanced Micro Devices mistede henholdsvis 2,8 og 3,5 pct. Oliekæmperne Chevron og Exxon Mobil tabte desuden 2,0 og 3,7 pct.

KAN GÅ I NUL

I toppen af indekset lå fødevareselskabet General Mills med et plus på 6,4 pct. efter et stærkt regnskab for fjerde kvartal, som også indeholdt en bedre end ventet prognose for den organiske vækst i det nye regnskabsår.

I den anden ende faldt krydstogtselskaberne tungt med et minus til Carnival på 14,1 pct., til Royal Carribean Cruises på 10,3 pct. og til Norwegian Cruise Line på 9,3 pct. Her var baggrunden en advarsel fra Morgan Stanley om, at Carnival ikke vil kunne overleve endnu et efterspørgselschok.

Tanken om en opblusning af coronapandemien er jo ikke så fjern, og derfor skræmte investeringsbankens kursmål i sit worst case scenario på nul.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯