USA/lukning: Mindre plus trukket af megacap - Amazon i rekord - Nvidia vendte rundt

Udgivet den 27-06-2024  |  kl. 06:32  |  

Onsdag fortsatte investorerne med en afdæmpet tilgang til tingene inden fredagens vigtige inflationsopgørelse, og aktierne blev derfor det meste af dagen handlet frem og tilbage henover nullet og endte til sidst med et lille plus.

Torsdag morgen ser det mere negativt ud. Futurs indikerer kursfald på 0,3-0,6 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Efter tirsdagens comeback til Nvidia stod den onsdag længe på et mindre fald til chipkæmpen Nvidia inden selskabets generalforsamling senere på dagen og inden konkurrenten Microns kvartalsregnskab efter markedets lukning, lykkedes det alligevel til sidst for Nvidia at hive en lille fremgang i land.

Til gengæld kørte andre megacap-navne som Apple op, ligesom Tesla og Amazon endte i plus på trods af stigende renter onsdag op til et stort obligationssalg på 70 mia. dollar. Amazon endte endda i rekord.

Fedex var også i fokus med et kurshop efter en opmuntrende indtjeningsprognose for pakkekæmpen nye regnskabsår.

Det brede S&P 500-indeks steg samlet set 0,2 pct., mens Dow Jones gik marginalt op, og Nasdaq vandt 0,5 pct.

- Aktiemarkedet er alt for afhængigt af de store teknologinavne. Punktum. Slut på den historie, siger David Bahnsen fra The Bahnsen Group, til Bloomberg News.

- Om den seneste uges volatilitet inden for teknologi er starten på noget dybere, eller om det opgør først kommer senere, mangler vi stadig at få at se, men ekstrem investorstemning, eufori og overgjort momentum ender altid på samme måde.

OVER 2000 MIA. DOLLAR

I S&P 500 klarede cyklisk forbrug sig bedst onsdag med et plus på 2,0 pct., mens it-aktierne var næste i rækken med et plus på 0,4 pct.

I den anden ende satte energiaktierne sig mest med 0,9 pct. efter en opgørelse over de amerikanske energilagre, som i sidste uge var større end ventet.

Apple trak onsdag op i markedet med et plus på 2,0 pct., og dermed kravlede den tilbage mod sidste uges rekordniveau. Ligeledes inden for it steg Microsoft også 0,3 pct., mens Nvidia vendte et minus til et plus på 0,3 pct. efter tirsdagens plus på 6,8 pct.

Inden for chipaktierne tabte Qualcomm dog 2,4 pct. og Advanced Micro Devices 1,7 pct. Micron Technology, der er steget 65 pct. i år, og som senere onsdag skulle komme med sine tal for tredje kvartal, steg omvendt 0,9 pct.

I cyklisk forbrug noterede Amazon sig også fremgang på 3,9 pct. til rekord i 193,60 dollar og en første lukkenotering med en markedsværdi over 2000 mia. dollar. Præcist i 2015 mia. dollar.

Amazon blev løftet af fokus på kunstig intelligens, men også af nyheden om, at onlineplatformen ifølge The Information snart vil lancere en ny og billig konkurrent til kinesiske Temu.

DÅRLIGT NYT ER GODT NYT

Tesla vandt desuden 4,8 pct. For elbilproducenten var dårlige nyheder onsdag godt nyt. Selskabet har nemlig måttet tilbagekalde sin cybertruck for at reparere vinduesviskeren, som modellen kun har en af. Den gode nyhed var dog, at det er mange cybertrucks, 11.000 styk, som skal repareres, for det viser, at leverancerne af den nylancerede model følger planerne.

Onsdag stak Fedex også ud. For det gode. Fedex spåede nemlig tirsdag aften et justeret overskud per aktie i 2024/25 i intervallet mellem 20 og 22 dollar, hvilket var et nøk over buddet fra analytikerne på Wall Street ifølge Bloomberg News på 20,85 dollar. Aktien steg onsdag med 15,5 pct.

I den anden ende af skalaen faldt Aptiv til bunds i hovedindekset med 7,9 pct. Årsagen var den, at Volkswagen og elbilproducenten Rivian tirsdag aften annoncerede et samarbejde, hvor den tyske bilkæmpe skal investere op mod 5 mia. dollar i medejerskab i Rivian og i et joint venture, som skal levere Rivians teknologi til Volkswagen.

Det ramte Aptiv, som netop leverer elbilkomponenter til bilsektoren. Rivian fejrede uden for S&P 500 derimod nyheden med et plus på 23,2 pct.

Vaccineproducenten Moderna endte onsdag i bunden af S&P 500 med et minus på 11,0 pct., da nye data viste, at selskabets ellers godkendte RSV-vaccine giver ringere langsigtet beskyttelse end konkurrenternes.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:43 Europa/lukning: Sløj fredag eftermiddag for europæiske aktier
17:05 Fredagens aktier: Vestas og Bavarian tyngede da C25 faldt for tredje dag i træk
17:00 Fredagens obligationer: Yoyo-bevægelser i de danske renter efter inflationstal fra USA
16:01 Amerikansk Michigan-indeks justeres op i endelig opgørelse
15:52 Tørlastindeks stiger og holder fast i niveauet over 2000
15:47 Amerikansks aktivitetsindeks overrasker massivt med større end ventet fremgang
15:47 USA/åbning: Nike i største fald i siden 2001 men indeks i plus efter inflationstal
15:27 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:20 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:04 Renten falder efter inflations- og forbrugstal
15:02 Vestas får tysk ordre på 105 megawatt - svarer til levering af 17 vindmøller
14:42 Valuta: Dollar lettere svækket efter godt inflationstegn
14:42 Genmab godt på vej mod laveste lukkekurs siden maj 2020
14:39 Lille rentefald og dollarsvækkelse efter amerikansk inflationsopgørelse
14:01 Apple fortsætter frem i Kina med salget af iPhones - aktien sendes op
13:51 USA/tendens: Positiv åbning i vente anført af it og Trump-aktier
13:08 Vestas får ordre på 81 MW i Skotland
12:18 Europa/aktier: Franske aktier trodser positive tendenser før amerikanske inflationstal
11:36 Obligationer/middag: Renter kravler op før inflationstal fra USA
11:23 Aktier/middag: Zealand og Danske Bank topper efter analysenyheder i lettere positivt C25