USA/lukning: Nasdaq i korrektion i ny nedtur - storbanker i grønt - NY

Udgivet den 20-01-2022  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier svingede frem og tilbage mellem grønt og rødt flere gange i løbet af onsdagen, hvor det hele alligevel endte med fald.

Torsdag morgen er der lidt mere positive takter at spore i markedet. Futures på de store aktieindeks indikerer en positiv åbning med stigninger på 0,4-0,5 pct., når markedet i New York kommer i gang igen i eftermiddag.

Onsdagens blandede tempo blev for det teknologitunge Nasdaq-indeks dråben, der fik bægeret til at flyde over, så indekset endte i officiel korrektion efter et dyk på over 10 pct. siden den seneste top - præcis to måneder tidligere, den 19. november.

Storbankerne Bank of America og Morgan Stanley var ellers i positivt lys efter pæne regnskaber for fjerde kvartal, men generelt havde investorerne svært ved at finde ud af, hvilket ben de skulle stå på.

Inflation på skyhøje niveauer og udsigt til kraftige stramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er fortsat hovedtemaet, men udviklingen giver handlerne hovedbrud, fordi den høje inflation på den ene side er udløst af enorm efterspørgsel og pres på udbuddet grundet forsyningsvanskeligheder, men på den anden også kan føre til overophedning og pludselig nedtur, hvis den ikke håndteres.

- Inflationsscenariet er usædvanligt udfordrende, fordi det er drevet af både stærk efterspørgsel og lavt udbud, siger Guy Foster, der er chefstrateg hos kapitalforvalteren Brewin Dolphin, til nyhedsbureauet Reuters.

S&P 500-indekset faldt med 1,0 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks bakkede 1,2 pct. til 14.340,25. Dermed er indekset nu faldet med 10,7 pct. siden sin seneste rekord på 16.057,44 den 19. november sidste år.

Dow Jones-indekset faldt 1,0 pct.

Presset på særligt teknologisektoren var ellers aftaget lidt fra tirsdag, hvor Nasdaq-indekset faldt med 2,6 pct., idet renterne er vendt rundt og igen falder en smule.

Det ændrer dog ikke på, at den tiårige amerikanske rente er steget med mere end 30 basispoint i år, hvilket er med til at udhule værdien af fremtidige overskud i særligt vækstaktieklassen.

STORBANKER BELØNNET FOR REGNSKABER

På positivsiden onsdag var storbankerne Bank of America og Morgan Stanley, der begge satte tal på fjerde kvartal og hele 2021 før markedets åbning onsdag.

Bank of America kom ud af fjerde kvartal med et overskud på 7,0 mia. dollar, hvilket var en forbedring på 28 pct. i forhold til samme kvartal året før. Det samlede facit for 2021 blev dermed et overskud på 32 mia. dollar.

Bank of America tjente i fjerde kvartal 0,82 dollar per aktie, hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 0,76 dollar.

Stigningen i nettorenteindtægterne lød på 1,2 mia. dollar - eller 11 pct. - til 11,4 mia. dollar.

Posten for hensættelser til kredittab viste samtidig en forbedring på 542 mio. dollar, så banken i fjerde kvartal havde en tilbageførsel på 489 mio. dollar.

Et negativt punkt i regnskabet - som det også sås hos Goldman Sachs tirsdag - var en lavere handelsindtjening end ventet på 2,93 mia. dollar mod ventet 3,10 mia. dollar.

Bank of America-aktien steg med 0,4 pct. til 46,45 dollar.

GOLDMAN SÆLGER OBLIGATIONER FOR 12 MIA. DOLLAR

Goldman Sachs, der tirsdag tabte 7 pct. efter sit skuffende regnskab, fortsatte onsdag nedturen med et fald på 2,0 pct. til 347,46 dollar.

Bloomberg News kunne onsdag berette, at Goldman Sachs vil sælge virksomhedsobligationer for samlet 12 mia. dollar over seks omgange, før den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sætter gang i sine renteforhøjelser.

Bedre gik det Morgan Stanley, som onsdag kunne præsentere et justeret overskud per aktie på 2,08 dollar for fjerde kvartal. Til sammenligning havde analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News ventet et plus på 1,94 dollar.

De samlede indtægter blev 14,5 mia. dollar mod ventet 14,4 mia. dollar.

Og hos Morgan Stanley viste handelsindtægterne sig oven i købet også bedre end ventet i markedet.

Det udløste et kursplus på 1,9 pct. til 95,75 dollar.

UNITEDHEALTH SLOG KONSENSUS

Også sygekassen UnitedHealth var i god form onsdag, efter at selskabets regnskab for fjerde kvartal viste et højere overskud end ventet.

UnitedHealth hentede således en justeret indtjening per aktie på 4,48 dollar mod ventet 4,31 dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Der var samtidig tale om en massiv fremgang fra 2,52 dollar i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

UnitedHealth-aktien steg med 0,4 pct. til 462,65 dollar.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯