USA/lukning: Nvidia sikrede nye rekorder

Udgivet den 23-02-2024  |  kl. 06:32  |  

Nvidia kom. Nvidia så. Og Nvidia sejrede. Og det løftede i den grad de amerikanske aktiemarkeder torsdag.

Lidt mere blandet ser det ud fredag morgen. Futures for Dow Jones og S&P 500 indikerer en let positiv åbning senere på dagen med plusser under 0,1 pct., mens der er lagt op til lidt gevinsthjemtagning i Nasdaq, det står til at åbne med et marginalt kursfald.

Ugens første to handelsdage, tirsdag og onsdag, havde ellers egentlig budt på kursfald, da nervøse investorer efter et kursstigning i år på 47 pct. frygtede for chipkæmpen regnskab for fjerde kvartal.

Men lige inden lukketid onsdag tog fanden ved investorerne, der vekslede et minus på 0,6 pct. til et lille plus. Og den udvikling fortsatte i eftermarkedet, da Nvidia endnu en gang smadrede forventningerne med sit regnskab, og ind i den ordinære handel torsdag, hvorved endnu et sæt rekorder blev sikret. Også til Nvidia selv.

Det brede marked, målt på S&P 500, steg torsdag derfor med 2,1 pct. til 5087,03 indekspoint. Årets 12. rekord.

Dow Jones vandt desuden 1,2 pct. til den 14. rekord i 2024 i 39.069,11 point, mens Nasdaq vandt 3,0 pct., men i 16.041,62 endnu mangler 15 indekspoint for at nå sin seneste rekord fra november 2021. Det smallere Nasdaq 100-indeks vandt imidlertid også frem med 3,0 pct. og satte sin 12. rekord i år.

NVIDIA STJAL AL RAMPELYSET

Det var altså Nvidia, som torsdag svingede taktstokken henover ikke bare det amerikanske, men de globale markeder med en fremgang på 16,4 pct. til rekord i 785,38 dollar. Dermed steg selskabets værdi på dagen med 277 mia. dollar, og det er aldrig set før i markedet.

- Nvidia er nået, hvortil det er, på grund af ekstremt stærk indtjening og salg. Når et selskab leverer en salgsvækst på 265 pct., som Nvidia gjorde, fortjener det en præmie, siger James Demmert, investeringschef hos Main Street Research, til Bloomberg News.

Nvidia lovede også en tredobling af salget i det igangværende første kvartal til 24 mia. dollar.

Der var også lovprisning hos The Wall Street Journal, som fremhævede, at Nvidias topchef, Jensen Huang, anser kunstig intelligens som et helt nyt og selvstændigt forretningsområde. Og at mange giver ham ret.

- Det sidste år har vi virkelig set, hvordan generativ AI bliver til et helt nyt anvendelsesområde, en helt ny måde at gøre databehandling på. En helt ny industri er ved at blive dannet, og det driver vores vækst, lød det fra Huang.

LØFTEDE CHIP OG IT

Med Nvidia så meget i plus var det i sagens natur også it-sektoren, der klarede sig bedst i torsdagens S&P 500-indeks med en fremgang på 4,4 pct.

Udviklingen blev understøttet af løft til konkurrenterne på 10,7 pct. til Advanced Micro Devices, AMD, på 6,3 pct. til Broadcom og på 4,9 pct. til underleverandøren Applied Materials.

Inden for it steg Microsoft imidlertid også med 2,4 pct., mens Apple vandt 1,1 pct.

De andre teknologitunge vækstsektorer havde det også fint torsdag. Cyklisk forbrug steg 2,2 pct., da Amazon gik op med 3,6 pct., da Tesla vandt 1,4 pct., og da kreditkortkæmperne Visa og Mastercard steg henholdsvis 2,5 og 2,7 pct.

I kommunikationsservice var der desuden et plus på 1,6 pct., da Meta Platforms blev løftet 3,9 pct., mens Alphabet vandt mere moderate 1,1 pct.

Torsdag var der også plus på 1,2 pct. i sundhed, hvor Novo-konkurrenten Eli Lilly genfandt rytmen og steg 3,2 pct.

MODERNA HOPPEDE OP

Udover Nvidias regnskab var der torsdag også friske tal fra vaccineproducenten Moderna, som steg med 13,5 pct. Det skyldtes, at salget i fjerde kvartal overraskede positivt på baggrund af vundne markedsandele, selv om indtægterne på årsbasis faktisk faldt med 45 pct., da covid-19 nu er blevet en mere endemisk sygdom.

Krydstogtkæmpen Royal Caribbean blev torsdag også belønnet med 6,7 pct. for en opjustering i forbindelse med sine regnskabstal, mens handelsplatformen Etsy omvendt dykkede mest af alle i hovedindekset med 8,4 pct., da forventningerne til indtjeningen i første kvartal var lavere end ventet, hvilket ifølge Bloomberg News antyder en træg start på det nye regnskabsår.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder