USA/Lukning: Ugen sluttede i rødt - fokus på Mnuchin

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier sluttede fredag i rødt. Det var fortsat en kamp mellem stigende coronasmitte, flere nedlukninger og godt vaccinenyt, der holdt markedet i det mindre muntre lune. Fredag blev det så tilsat uenighed mellem den amerikanske finansminister og centralbanken.

Dow Jones-indekset faldt 0,8 pct. til 29.263,15, og det brede S&P 500-indeks faldt 0,2 pct. til 3573,29, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset satte sig 0,4 pct. til 11.913,82. Sidste fredag lukkede de tre indeks i henholdsvis indeks 29.479, 3585 og 11.829 og det var således kun Nasdaq- og S&P 500-indekset der udviste positiv tendens.

Mandag morgen ligger de amerikanske aktieindeksfutures med stigninger på 0,3 til 0,4 pct.

Fredag blev der smidt en joker ind i coronapandemien og dens følgevirkninger. For mens en vaccinegodkendelse var ventet, så meldte den amerikanske finansminister sig på banen torsdag aften, hvor han sagde, at de vigtigste covid-19-pandemiprogrammer fra den amerikanske centralbank til støtte for virksomheder og lokale regeringer ikke vil blive forlænget, når de udløber ved årets udgang.

DAGENS CORONANYT

Pfizer og medicinalselskabets tyske partner Biontech meddelte som ventet, at de havde ansøgt om en såkaldt nødgodkendelse til selskabernes covid-19-vaccine hos de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA i løbet af, i dag, fredag.

Ansøgningen sker med henblik på at kunne tage vaccinen i brug allerede i midten af december i USA blandt personer, der er i højrisikozonen.

Pfizer steg med 1,4 pct. til 36,70 dollar.

Også Modernas coronavaccine kan hurtigt komme ud over rampen, hvis alt flasker sig. Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, er også klar til at godkende medicinalselskabets coronavaccine midt i december - aktien steg med 5,3 pct. til 97,64 dollar fredag

Modsat gik det for Gilead Science, der faldt 0,9 pct. til 60,10 dollar, efter at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har meldt ud, at det antivirale lægemiddel Remdesivir ikke bør bruges til at behandle covid-19-patienter, uanset hvor syge de er. Midlet har nemlig ingen mærkbar effekt på chancerne for at overleve.

Remdesivir er et af blot to lægemidler, som i øjeblikket er godkendt til at behandle covid-19-patienter over hele verden. Midlet er godkendt til brug som covid-19-behandling i flere end 50 lande.

Boeing fløj kursmæssigt ikke til himmels selv om det forlød, at de europæiske luftfartsmyndigheder er tæt på at være klar med en godkendelse af selskabets Boeing 737 Max. Aktien faldt 2,9 pct. til 199,65 dollar.

Udsigt til øgede corona-restriktioner flere steder i verden gav medvind til såkaldt stay-at-home-aktier som Peloton Interactive og Zoom, der steg henholdsvis 5,3 og 6,1 pct.

FOOT LOCKER UNDER PRES

Sportstøj- og skoforhandleren Foot Locker kunne fredag inden åbningen fortælle, at det sammenlignelige salg steg med 7,7 pct. i tredje kvartal i forhold til for et år siden. Her havde analytikerne ifølge Bloomberg News blot ventet en fremgang på 0,9 pct. Også den ordinære indtjening per aktie løb fra forventningerne med en indtjening på 1,21 dollar mod ventede 0,66 dollar.

Aktien blev dog sendt ned med 5 pct. til 39,28 dollar.

TESLA KUNNE IKKE HOLDE REKORDNIVEAU

Euforien var kølnet en spids i forhold til Tesla, som endte med en lukkerekord torsdag i 499 dollar efter en stigning på 2,5 pct. torsdag. Fredag endte aktien med et fald på 1,9 pct. i 489,56 dollar. Aktien er dog fortsat næsten femdoblet i kurs siden nytår.

Elbilproducenten har haft solid medvind på børsen de seneste dage med stigninger tirsdag og onsdag på henholdsvis 8,2 og 10,2 pct. Onsdag løftede Morgan Stanley anbefalingen til "køb" fra "ligevægt" og hævede kursmålet med 50 pct. til 540 dollar per aktie.

Mandag efter lukketid blev det meddelt, at aktierne i den amerikanske elbilproducent bliver optaget i S&P 500-indekset fra 21. december.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder