USA/middag: Apple og Nike i rekorder - trods små tømmermænd

Udgivet den 14-10-2019  |  kl. 18:20  |  

De sidste tre handelsdage i sidste uge var investorerne ude at buldre og holde kursfest på forhåbningerne om en handelsaftale, men mandag har tømmermændene meldt sig, selv om både Nike og Apple begge er i rekord.

Aktierne steg pænt fredag, selv om de faktisk faldt lidt tilbage, da den delvise handelsaftale mellem Kina og USA lige før lukning blev annonceret. Mandag har investorerne fokus på, at Kina måske alligevel nøler lidt i forhold til det aftalte.

Efter plusser fredag mellem 1,1 og 1,3 pct. åbnede de toneangivende indeks i derfor minus i USA mandag, men er siden så småt kravlet opad. Dow Jones klarer sig kl. 12.15, lokal tid, bedst med en stigning på 0,1 pct., mens S&P 500 og Nasdaq begge falder marginalt.

AFTALE IKKE HELT PÅ PLADS

Den delvise handelsaftale, som USA's præsident Donald Trump annoncerede fredag indeholder et løfte fra Kina om at øge sine køb af landbrugsvarer i USA til 40-50 mia. dollar, hvilket endnu ikke er bekræftet fra kinesisk side, mens USA omvendt ikke vil gennemføre toldforhøjelser fra 25 til 30 pct. på varer for 250 mia. dollar i denne uge.

Ellers er der kun få kendte detaljer omkring aftalen, ligesom det mandag forlyder, ifølge Bloomberg News, at Kinas præsident, Xi Jinping, kræver yderligere forhold forhandlet på plads, inden han vil underskrive.

- Faktum er, at det mere er end håndtryksaftale. Fredag lukkede vi under toppen for dagen, da investorerne begyndte at indse, at selv om det på overfladen er godt nyt, er der endnu ikke nogen substans i aftalen, siger Peter Cardillo, cheføkonom hos Spartan Capital Securities, til Reuters.

APPLE I REKORD

Sundhed fører mandag an blandt aktierne i S&P 500 med et plus på 0,3 pct., mens finansaktierne følger efter med en fremgang på 0,2 pct. Bunden i indekset udgøres af forsyningsaktierne, som mister 0,7 pct., mens dagligvaresektoren mister 0,4 pct.

Apple fortsætter opturen og lægger mandag til fredagens lukkerekord. Aktien vinder 0,1 pct. til 236,32 dollar. Apple har nydt godt af positive forlydender omkring salget af koncernens nyeste iPhone-modeller, ligesom forbrødringen i handelskrigen er potentielt godt nyt for koncernen, da iPhonen står til at blive belagt med 15 pct. told i december.

Mandag er det atter positiv fokus på iPhone-salget, fra investeringsbanken Credit Suisse, som løfter aktien. Credit Suisse peger på, at lavere priser på de nye iPhone-modeller og aldring af kundernes eksisterende smartphones driver efterspørgslen op.

Omvendt har chipaktierne en svær mandag og bakker med 0,3 pct., da den mulige kinesiske nølen ikke er godt nyt for sektoren. Her er det Intel og Texas Instruments, som trækker mest ned med fald på henholdsvis 1,0 og 0,6 pct.

NIKE I NY TOP

Nike går derimod op med 1,3 pct. 95,09 dollar og er dermed også i rekord. Mandagens stigning kommer ifølge Bloomberg News, efter at Bank of America-Merril Lynch har løftet sin anbefaling af aktien. Storbanken anser selskabets sportstøj for at være en katalysator for global vækst, og derfor har anbefalingen fået et nøk op til "neutral" fra "underperform". I samme ombæring er kursmålet blevet løftet til 98 dollar fra 70 dollar.

Microsoft vinder beskedne 0,1 pct., mens Amazon mister 0,2 pct.

Inden for kommunikationsservice stiger Googles ejer, Alphabet, med 0,4 pct., mens Facebook, som fredag mistede opbakningen til sin digitale valuta Libra fra yderligere fire partnere, går tilbage med 0,3 pct.

I sundhedssektoren er det Amgen og Merck, som fører an med plusser på 1,9 og 0,6 pct.

I bunden af S&P 500-indekset stikker IPG Phototonics i halvledersektoren ud med et fald på 6,7 pct. Det skyldes et sænket kursmål fra finanshuset Needham fra "køb" til "hold". Analytiker James Ricchiuti er skeptisk over for IPG, der blandt andet producerer fiberlaseres, globale markeder, som er ramt af usikkerheden omkring handelskrigen.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Danske aktier gav europæiske baghjul i positivt fredagsmarked
17:52 DSV blev sejrherre i jagten på DB Schenker: Lagde tæt på 33 mia. kr. til markedsværdien
17:38 Elon Musks X kan gå fri af EU's lov mod "big tech": Det sociale medie er for småt
17:03 Fredagens aktier: C25 i rekord efter dag med gigantopkøb for DSV og grønne aktier i front
17:02 Fredagens obligationer: Rentefald gik i sig selv igen
16:10 Amerikansk tillidsindeks løftes i september af aftagende inflationsfrygt
15:41 USA/åbning: Lettere positiv aktiestart i New York trods fald i Boeing og Adobe
14:32 USA/tendens: Strejke rammer Boeing og prognose skæmmer Adobe i ventet rolig ugeafslutning
14:11 DSV bekræfter nedskæringer i Tyskland på 1600-1900 job ved integration af DB Schenker
13:47 DSV-topchef: Tidslinje for synergieffekter vil afhænge af fagforeningsaftale
13:12 Europa/middag: Danske aktier fører an i optur med rekord i C25
12:31 Obligationer/middag: Mindre rentefald fra start på nøgletalsfattig dag
12:18 Medie: DSV planlægger at skære 1600-1900 stillinger i Tyskland som del af integration
12:14 Bavarians mpox-vaccine blåstemples af WHO
12:01 DSV holder fast i opkøbsstrategi kort efter rekordovertagelse
11:47 Aktier/middag: C25 på rekordkurs anført af grønne aktier - og dæmpet plus til DSV
11:03 Industriproduktionen i eurozonen går ned i gear i juli som ventet
10:50 DSV's kursfest ebber ud
10:33 Jyske Bank om gigantopkøb: Det er en god dag for DSV
09:39 Nationalbankdirektør: Risikoen for russiske hackerangreb er reel