USA/middag: Falder på frygt for industriopbremsning

Udgivet den 21-02-2019  |  kl. 18:22  |  

Aktierne falder torsdag i USA, da investorerne fordøjer en byge økonomiske data, der viste sig at være til den svage side, og mens de afventer nyt fra handelsforhandlingerne mellem Kina og USA.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, falder kl. 12:15, amerikansk østkysttid, med 0,3 pct., mens Dow Jones-indekset mister det samme. Teknologitunge Nasdaq taber ligeledes 0,3 pct.

SVAGE INDUSTRITAL

Torsdag startede med et PMI-tal fra den japanske fremstillingssektor på 48,5, og mens PMI-indekset i Tyskland udviklede sig bedre end ventet, og det samme i eurozonen som helhed, så faldt PMI for eurozonens industrisektor overraskende til 49,2. Senere viste en måling af samme tillidsindikator i USA et fald, som var større end ventet til 53,7.

- Vi vågnede op med de internationale PMI-tal til at slå tonen an... med flere, der gled under 50, som typisk er stregen i sandet for en potentiel opbremsning, siger Matthew Miskin, strateg hos John Hancock Investments, til Bloomberg News.

Han peger samtidig på, at aktierne efter en stigning på næsten 20 pct. siden jul, er på vej ind i en mere afdæmpet periode.

- Vi er på vej til at tage en pause, efter vi har set et enormt momentumskifte i starten af året.

Fra handelsfronten savner investorerne konkret nyt. Nyhedsbureauet Reuters skrev dog tidligere, at parterne i sidste uge var kommet så langt, at der er udarbejdet et udkast til samarbejdsaftaler på seks centrale områder. Omvendt fortæller The Wall Street Journal, at der er stigende frygt i både Kina og USA for, at de to præsidenter opgiver at nå en stor aftale, men vil nøjes med en hurtig og nem løsning.

DEFENSIVT I TOP

Den defensive forsyningssektor topper torsdag blandt sektorerne i S&P 500 med et plus på 0,5 pct., mens dagligvareaktierne ligger nummer to med et plus på 0,4 pct. It-aktierne er også i plus med 0,3 pct., mens energi og sundhed befinder sig i bunden med fald på henholdsvis 1,6 og 0,7 pct.

Blandt de store aktier er der mest rødt at se på. Microsoft vinder dog 1,8 pct., og USA's største mobilselskab, Verizon, går frem med 1,0 pct.

Microsoft går mod strømmen, da en analyse fra investeringsbanken Morgan Stanley udråber aktien til at tilbyde investorerne den bedste risiko-afkast-profil i softwaresegmentet, mens Verizon får ekstra opmærksomhed på sin investordag torsdag.

Derimod falder Facebook med 1,4 pct., Apple mister 0,3 pct., Amazon går tilbage med 0,2 pct., og Googles moderselskab, Alphabet, taber 1,1 pct.

Medicinalkæmpen Johnson & Johnson falder samtidig 0,9 pct., og Abbvie falder 1,9 pct. Endelig er kemigiganten Dowdupont i minus med 2,2 pct.

KEMISELSKAB I TOP - OLIESERVICE I BUND

I toppen af S&P 500 befinder Albemarle sig. Kemiselskabet har onsdag aften lagt en prognose for 2019 frem, som er bedre end ventet på både top og bund. Aktien stiger 5,7 pct.

Copart, som blandt andet hjælper forsikringsselskaber med at bjærge og videresælge biler, stiger også med 5,1 pct. efter et regnskab for andet kvartal, som slog forventningerne på bundlinjen, selv om omsætningen kom ind lidt under det ventede.

I bunden af S&P 500 ligger Technipfcm, som leverer udstyr og løsninger til olie- og gassektoren. Aktien falder med 8,7 pct. efter et fjerde kvartal, hvor selskabet tabte 2,26 mia. dollar. Tabet skyldes blandt andet værdinedskrivninger på fartøjer for 1,7 mia. dollar samt en hensættelse på 280 mio. dollar i forbindelse med korruptionsanklager i flere lande.

DOMINO'S DROPPER

Inden børstid kom der også regnskaber fra blandt andet Domino's Pizza og Hormel Foods.

Domino's Pizza leverede tal for fjerde kvartal, der viste, at salget steg 5,6 pct. Men da det var en lavere vækst end de foregående kvartaler, og da markedets forventning var en vækst på 7,5 pct., falder aktien med 9,6 pct.

Hormel Foods, der leverer slagteriprodukter, ramte forventningerne til indtjeningen, men missede på omsætningen. Aktien sætter sig derfor 2,5 pct.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder