USA/middag: Sur stemning bider sig fast - hug til Apple

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 18:20  |  

De amerikanske aktier tog tirsdag hul på den forkortede handelsuge med fald, og i middagshandlen udbygges faldene i de tre ledende indeks.

Tirsdag tygger investorerne fortsat på mandagens nyhed fra Apple, hvor selskabet benyttede Presidents' Day til at nedjustere dets salgsforventninger. Det skete med henvisning til virusudbruddet i Kina, som forstyrrer såvel salg som produktion.

Detailkæmpen Walmart har forud for handelsstart tirsdag offentliggjort et regnskab for fjerde kvartal af 2019/20, som skuffede, og det er alt sammen med til at sætte sit præg på markedet.

S&P 500-indekset falder 0,7 pct., Nasdaq-indekset falder 0,5 pct., og Dow Jones-indekset ligger 0,9 pct. lavere.

APPLE UDEN NY PROGNOSE

For Apple tegner tirsdagen svær efter nedjusteringen, som omfangsmæssigt svæver lidt i det uvisse, da selskabet ikke er kommet med en ny prognose.

Blot venter Apple ikke længere at kunne nå sit salgsmål på 63-67 mia. dollar i sit forskudte andet kvartal, fordi virusudbruddet i Hubei-provinsen i Kina påvirker både produktionen i landet og efterspørgslen på det kinesiske marked.

- Arbejdet begynder at blive genoptaget rundt om i landet, men vi oplever en langsommere tilbagevenden til normale betingelser, end vi havde forudset, skriver koncernen i sin meddelelse.

Udviklingen i Kina rammer Apple tofoldigt. For det første vil den globale forsyning af iPhone-telefoner være udsat for begrænsninger. Den verdenskendte smartphone samles i sin helhed i Kina, og selv om underleverandørerne ikke er lokaliseret i netop Hubei, så er produktionen hæmmet af virusudbruddets effekter.

Den anden forklaring på de sænkede forventninger er, at efterspørgslen på det kinesiske marked er påvirket af virusudbruddet, da alle Apples egne forretninger og mange af samarbejdspartnernes butikker har været lukkede. Forretninger har desuden haft kortere åbningstider og med færre kunder.

Apple-aktien falder i middagshandlen 2,8 pct. til 315,78 dollar, efter at aktien onsdag i sidste uge satte rekord i 327,20 dollar.

WALMART HALTER EFTER FORVENTNINGERNE

Også detailkæden Walmart har skuffet i sit forskudte fjerde kvartal, der løb til udgangen af januar. I kvartalet havde selskabet en justeret indtjening per aktie på 1,38 dollar, hvor analytikerne havde estimeret 1,44 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Omsætningen skuffede ligeledes analytikerne, selv om den blev løftet 2,1 pct. til 141,7 mia. dollar. De estimerede nemlig en toplinje på 142,6 mia. dollar.

Endelig er forventningerne til det nye regnskabsår til den svage side. Her venter Walmart en indtjening på mellem 5 og 5,15 dollar per aktie, mens analytikerne estimerer 5,22 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Aktien i Walmart holder dog skindet på næsen og stiger 0,7 pct. til 118,68 dollar.

NYT OM TESLA

Nyhedsbilledet tegnes tirsdag også af Tesla.

Elbilproducenten har fået et midlertidigt fogedforbud mod at fortsætte forberedelser af byggeriet af en ny kæmpefabrik i Tyskland, som miljøaktivister hævder vil påvirke dyrevildt og drikkevandsreserver.

Retten understreger dog, at der er tale om netop et midlertidigt fogedforbud, som vil være genstand for yderligere høringer - formentlig i denne uge.

Aktien i Tesla kører frem med 5,8 pct. til 846,09 dollar.

Morgan Stanley har hævet sit kursmål for aktien til 500 dollar fra 360 dollar og gentaget anbefalingen "undervægt" af Tesla-aktien, som den amerikanske bank dog har regnet sig frem til kan nå 1200 dollar, hvis alt flasker sig. Tidligere var drømmescenariet blot en aktiekurs 650 dollar, hvilket Tesla-aktien altså passerede for et par uger siden.

Investeringsgiganten Franklin Templeton køber porteføljeforvaltningsselskabet Legg Mason for 50 dollar per aktie i en "all-cash"-transaktion, der samlet løber op i 4,5 mia. dollar.

Det oplyste selskabet forud for markedets åbning tirsdag, og investorerne kvitterer med at sende Franklin Templeton-aktien op med 5,6 pct. til 25,73 dollar.

Legg Mason-aktien stiger hele 23,5 pct. til 50,31 dollar efter nyheden.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder