USA/Nordea: Regnskaber har vist imponerende indtjeningsvækst

Udgivet den 11-02-2019  |  kl. 09:06  |  

Regnskabssæsonen har raset et stykke tid, og lidt mere end halvdelen af selskaberne det amerikanske i S&P500-indeks har efterhånden åbnet bøgerne for fjerde kvartal af 2018.

Her er der blevet meldt om en stærk indtjeningsvækst, vurderer seniorstrateg Andreas Østerheden fra Nordea.

- Hvis de resterende 42 pct. rapporterer som ventet, ender vækstraten for indtjeningen for fjerde kvartal på 16,1 pct. på årsbasis, hvilket er imponerende, skriver han i en kommentar.

Tæt på tre ud af fire af selskaberne har overgået forventningerne. Det er omtrent som vanligt og umiddelbart en god ting - men graver man dybere, er billedet et andet, lyder det fra Østerheden:

- Estimaterne er blevet nedjusteret op til starten på regnskabssæsonen, og når andelen af de selskaber, der rent faktisk overgår forventningerne, ligger under gennemsnittet, er billedet knap så pænt, som man kunne tro, skriver han.

USA er foran resten af verden i regnskabssæsonen - i Europa har 30 pct. af selskaberne således åbnet bøgerne, og her har væksten i indtjeningen været knap så imponerende.

Indtjeningen per aktie var 1 pct. på årsbasis i fjerde kvartal, hvilket er noget lavere end kvartalet før, hvor den lå på 8 pct.

- Ikke særligt imponerende, men i tråd med forventningerne, mens andelen af selskaber, der overgik forventningerne, er under gennemsnittet.

- Vi ser samme trend i Europa som i USA - faktisk er det en global trend: Estimaterne blev nedjusteret markant i januar. I Europa er dette også i tråd med det fortsat svage makroøkonomiske momentum, og nedjusteringerne kan her fortsætte en tid endnu, lyder det fra Østerheden.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder