USA/Rusland: Putin nægter pure indblanding i valg over for Trump

Udgivet den 16-07-2018  |  kl. 17:53  |  

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er i løbet af en over to timer lang snak med den amerikanske præsident, Donald Trump, blandt andet blevet konfronteret med beskyldninger om indblanding i det amerikanske valg.

- Jeg følte, der var noget, der bedst skulle siges ansigt til ansigt, siger Donald Trump på et pressemøde i Helsinki, hvor de to præsidenter har sat hinanden stævne.

Ifølge Trump brugte de to præsidenter lang tid på at tale om emnet, men det fik ikke Vladimir Putin til at fravige sit standpunkt om, at Rusland ikke har hacket sig adgang og blandet sig i det amerikanske præsidentvalg i 2016.

- Jeg måtte understrege ting, jeg har sagt flere gange, nemlig, at den russiske regering aldrig har blandet sig - og vil aldrig blande sig - i interne amerikanske affærer, herunder det amerikanske valg, siger Putin.

På pressemødet lyder det, at "de to lande kan analysere det sammen", og Putin foreslår en fælles arbejdsgruppe om cybersikkerhed mellem de to lande.

Foranlediget af spørgsmål fra en journalist bruger de to præsidenter også lang tid på at nægte, at de to mænd skulle have haft en sammensværgelse, der hjalp Donald Trump med at komme til magten.

- Der er en ingen sammensværgelse. Jeg slog let Hillary.

- Vi talte også om dette, der var ingen sammensværgelse, lyder det fra Trump.

Han bakkes op af Putin, der siger, at de to lande har punkter, hvor de har fælles interesser, men spørger ud til journalister, "kan i nævne et enkelt faktum, der skulle bevidne denne sammensværgelse? - Det er nonsens".

/ritzau/

Ritzau

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder