USA/T-bond: Finanspolitisk usikkerhed sendte renterne op

Udgivet den 20-10-2020  |  kl. 06:32  |  

Der var små rentestigninger på de amerikanske obligationsmarkeder mandag, hvor investorerne havde blikket rettet mod nyt om coronapandemien og forhandlingerne om en ny økonomisk hjælpepakke i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond steg 2 basispoint til 0,76 pct. på ugens første handelsdag, og renten på det toårige amerikanske statspapir steg samtidig 1 basispoint til 0,15 pct.

Tirsdag morgen ligger renten på den tiårige amerikanske statsobligation med en lille stigning på 1 basispoint til 0,77 pct. på børsen i Tokyo.

Markedet var det meste af handelsdagen præget af en skuffelse over, at den amerikanske kongres fortsat er ude af stand til at få en aftale om en ny økonomisk hjælpepakke, der skal understøtte den coronaramte økonomi, på plads.

Lederen af Demokraternes flertal i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har sat tirsdag som sidste frist for fremgang i de finanspolitiske forhandlinger med Det Hvide Hus efter langtrukne forhandlinger med USA's finansminister, Steven Mnuchin, hen over weekenden.

Ved børslukningen mandag var der endnu intet positivt nyt om fremgang i forhandlingerne, som investorerne håber, vil ende med at sikre en solid hjælpepakke til økonomien, der har lidt under coronakrisen.

Richard Clarida, der er næstformand i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gentog også mandag i en tale, at USA står over for en langvarig og usikker økonomisk genopretning. Og derfor er både fortsat pengepolitisk og finanspolitisk støtte nødvendig.

- Det vil tage noget tid at vende tilbage til de niveauer af økonomisk aktivitet og beskæftigelse, der var fremherskende ved toppen af forretningscyklussen i februar, og der vil være brug for yderligere støtte fra pengepolitikken - og sandsynligvis også finanspolitikken, sagde han under et onlineevent, der blev afholdt af American Bankers Association, ifølge Bloomberg News.

Kalenderen var ikke ligefrem proppet med store nøgletal mandag, der dog bød på nyt om udviklingen i den kinesiske økonomi.

I tredje kvartal endte Kinas BNP-vækst på 4,9 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Selv om der således var gode takter, var væksten en smule under forventningen i perioden, som går fra juli til september. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en vækst på 5,5 pct.

Detailsalget og industriproduktionen viste omvendt en stærkere udvikling end ventet i september, hvor førstnævnte voksede med 3,3 pct. på årsbasis mod økonomernes forventning om en fremgang på 1,6 pct.

Mandag eftermiddag viste NAHB-opgørelsen over det amerikanske boligmarked i oktober desuden en fremgang til 85 mod et ventet indeks på 83 ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder