USA/T-bond: Investorer søgte sikkerhed - renter faldt igen

Udgivet den 25-05-2018  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter faldt atter torsdag, da investorerne søgte i ly for geopolitiske risiko, efter at USA's præsident, Donald Trump, torsdag morgen aflyste sit planlagte møde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, den 12. juni i Singapore.

Den lange amerikanske rente, målt på den tiårige statsobligation, faldt 2 basispoint til 2,97 pct., men var på et tidspunkt helt nede i 2,95 pct.

Den korte toårige rente gik også tilbage med 2 basispoint til 2,51 pct.

- Renterne falder torsdag, fordi investorerne søger sikkerhed på baggrund af Trumps udmelding. Men i baggrunden ligger også referatet, som kom onsdag, fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde.

- Her var banken dueagtig på inflationen. Man gav indtryk af, at det ikke gør noget, hvis inflationen kommer op over 2 pct. Det er med til at sende renten ned både onsdag og torsdag, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Fredag morgen er bevægelserne vendt, og renten ligger i 2,99 pct., hvilket er 4 basispoint højere, end da det danske obligationsmarked lukkede torsdag eftermiddag. Siden sidste uges top er renten dog dykket 12 basispoint.

INFLATIONEN PÅ AGENDAEN

Torsdag var chefen for Federal Reserve i Philadelphia, Patrick Harker, også ude at sige, at han heller ikke var bange for en inflation over 2,00 pct., men formentlig ville reagere, hvis den accelererede til eksempelvis 2,25 pct., hvis han var pengepolitisk beslutningstager. Patrick Harker er dog ikke medlem af centralbankens styrekomite i 2018.

Det tages af seniorstrategen dog som et tegn på, at centralbanken er ude at skubbe til inflationsforventningen uden yderligere renteforhøjelser.

- Spørgsmålet er, hvornår det vil gøre ondt. Centralbanken vil heller ikke, at dollaren styrkes yderligere. Så man har en interesse i at tage det gelinde, siger seniorstrategen.

Generelt stod "sikker havn" ganske højt på investorernes ønskeliste torsdag. Ikke kun obligationerne. På aktiesiden klarede defensive aktier i forsyning og telekommunikation sig blandt de bedste, og spotprisen på guld steg også 0,9 pct.

BLØDE NØGLETAL

Torsdag var der også økonomiske data fra den amerikanske økonomi at forholde sig til. De var overordnet set til den bløde, eller skuffende, side.

234.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 220.000. Antallet af fortsatte ledige steg dog blot til 1,74 mio. mod estimeret 1,75 mio.

Salget af eksisterende boliger i USA udviklede sig samtidig svagere end ventet i april, da der blev solgt 5,46 mio. boliger ifølge sæsonjusterede, annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforening. Det var et fald på 2,5 pct. i forhold til måneden før. Ifølge Bloomberg News var der ventet et salg på 5,55 mio. boliger, svarende til et fald på 0,9 pct. på månedsbasis.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,89%
 
17:00:01

 
2,35%
 
17:30:01

 
0,32%
 
17:00:01

 
-2,40%
 
19:09:02

 
-4,84%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder